04 / 05 / 2024

turizm 2015 desteği

turizm 2015 desteği

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi için destek sağladı.

Deprem bölgesindeki oteller için finans desteği verilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için bakanlık olarak özel bir çalışma başlattıklarını ve finansman desteği vereceklerini belirtti. İşte detaylar...

Turizme kredi desteği 2019'da 100 milyar liraya dayandı!

Bankacılık sektörünün 2019 yılında turizm alanında faaliyet gösteren şirketlere kredi desteği bir önceki yıla kıyasla 13 milyar 665 milyon lira artışla 96 milyar 553 milyon liraya ulaştı.

Yeşil otellere 138 milyon TL enerji indirimi desteği!

Çevreye duyarlılığını arttırmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştiren Bakanlık, 2 bin 475 turizm işletmesine, 138 milyon lira enerji indirimi desteği sağladı.

Gaziosmanpaşa'da dönüşüme turizm desteği!

Dolmabahçe-Beşiktaş arası, ve Kartal'ın güneyinden sonra Gaziosmanpaşa'ya da turizm imarı desteği geldi... İlçede riskli alan dışındaki arsaların birleştirilerek yeni yapı adası oluşturulması ve oraya otel veya özel hastane kurulması halinde birinci ve ikinci bodrum katlar emsale katılmayacak.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

Ev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek?

İlk defa ev alacaklara devlet finansal destek sağlıyor. 7/4/2015 tarihi itibariyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmayan kimseler, devlet desteği alabiliyor. Peki, ev alacaklara devlet desteği ne zaman ödenecek?

TSKB 63 projeye yaklaşık 415 milyon dolar finansman desteği sundu!

TSKB Genel Müdür Yardımcısı Burak Akgüç, "2015 yılının sonuna kadar toplam 38 firmanın 63 projesine yaklaşık 415 milyon dolar finansman desteği sunduk" dedi.

Tokat'taki tarihi ve tescilli evlere hibe desteği verildi!

Tokat'ta tarihi ve tescilli evlerini restore ettirmek isteyenlere Kültür ve Turizm Bakanlığınca hibe desteği verildiği bildirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, kentte tarihi dokusu bozulmamış evlerin, sokakların bulunduğunu belirtti.

Kentsel dönüşüm faiz desteği 2015 oranları!

Kentsel dönüşüm kapsamında konutu veya işyeri yıkılan vatandaşlar için birtakım finansal destekler yer alıyor. İşte, kentsel dönüşüm faiz desteği 2015 oranları!

2015 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dönüşüm kapsamın da kira, tespit, faiz desteği vermeye devam ediyor. Şehirlerin nüfusuna göre değişen kira yardımlarında en düşük rakam 455 lira, en yüksek rakam ise 735 lira olarak belirlendi.

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

Torba Yasa esasları gereğince konut kredisi devlet desteği 18 Mart 2015 akşamı kabul edildi. Yasa gereğince, devlet konut alacaklara yardım yapacak. Peki, ev alana devlet desteği nasıl sağlanacak?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği 2015!

Kentsel dönüşümden yararlanarak anlaşma yolu ile tahliye edilen riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği 2015..

turizm 2015 desteği Haberi

turizm 2015 desteği

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı, Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesive turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması için 'tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren (A) grubu seyahat acentesi işletme belgeli seyahat acentelerine yönelik destek sağlayacak. Nisan ve mayıs aylarındaki uçuşları kapsayan desteğin miktarı uçak başına 6 bin ABD Doları olarak belirlendi. 




Bakanlıktan yapılan yazılı duyuruya göre; Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi ve turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması için tarifesiz (charter) turistik uçak seferleriyle turist getiren Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan (A) grubu seyahat acentesi işletme belgeli seyahat acentelerine yönelik destek sağlanması kararı alındı. 

Azerbaycan, Moldova, Belarus, Özbekistan, Ermenistan, Rusya, Tacikistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna, İran gibi ülkelerle, Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya,...