21 / 07 / 2024

turizm azaldı yaza erken önlem

turizm azaldı yaza erken önlem

Rusya'dan 28 destinasyona Rus turist gönderen Türk sermayeli Coral Travel 'in Genel Müdürü Coşkun Yurt, ekonomik krizdeki Rusya'nın durumunun turizmde de çok belirsiz görüldüğünü bildirdi.

Tarım arazileri konut ve turizm amaçlı kullanılıyor!

Türkiye’de 2006 yılından bu yana 2,1 milyon hektarlık tarım alanı azaldı. Tarım arazileri, konut ve karayolu yapımı, sanayi ve turizm amaçlı kullanılıyor.

3. çeyrekte turizm gelirleri azaldı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azalarak 12 milyar 294 milyon 189 bin dolara geriledi.

Turizm geliri üçüncü çeyrekte yüzde 4,4 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı.

Temmuz – Eylül döneminde turizm geliri yüzde 4,4 azaldı!

Temmuz – Eylül döneminde turizm gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı. 3. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4.4 azalarak 12 milyar 294 milyon 189 bin dolar oldu.

Türkiye'nin turizm geliri azaldı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın üçüncü çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azalarak, 12 milyar 294 milyon 189 bin dolara geriledi.

Türkiye’ye gelen turist sayısı Ağustos'ta yüzde 2.88 azaldı!

Türkiye’nin dış açıklarının finansmanında en büyük kalemlerden biri olan turizm sektöründe, iç güvenlik endişeleri ve bölgesel gerginlikler nedeniyle Ağustos ayında yüzde 2.88 oranında azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 9 azaldı!

2015 yılının ilk 6 aylık dönemine bakıldığında, turizm geliri 2014'ün ilk aynı dönemine göre yüzde 9 oranında, 1.2 milyar dolar civarında azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 13,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2’inci çeyrek (Nisan-Haziran) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; 2015 Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’inci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri ikinci çeyrekte azaldı!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,8 azaldı.

Turizm geliri 7 milyar 667 milyon dolara yükseldi!

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3, turizm gideri ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,9 azaldı...

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 31.5 azaldı!

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün Ağustos ayı verilerine göre, İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 31.5 oranında azaldı. Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İge Pınar, düşüşün ardında uzun yıllardır yaşanan tanıtım sorunun olduğunu belirtti.

Denizanaları turizm sektörünü olumsuz etkiliyor!

Küresel ısınma, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle sayıları hızla artan denizanaları, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki balıkçıları canından bezdirdi. İş hacmi yüzde 60 azaldı ama asıl risk turizm sektöründe…

Kızkalesi’ni ziyaret eden turist sayısı azaldı!

Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı olan Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine, son yıllarda ramazan tatil dönemine denk geldiği için turist sayısının bu dönem azaldığını söyledi

turizm azaldı yaza erken önlem Haberi

turizm azaldı yaza erken önlem

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin toplantısında konuşan Yurt, "Rusya'da gidişat inanılmaz belirsiz" dedi. Rusya'daki yüksek devalüasyon nedeniyle bu ülke pazarını çok yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Yurt, "Turizm sektörü tecrübeli bir sektör. Rusya'daki ekonomik ve siyasi ortam Türkiye'ye gelecek turist sayısını belirleyecektir. Zamanında, yani satışlardan 1-1.5 ay önce tedbirler alınmalıdır ki ortalama doluluk ve gelir elde edilebilsin. Rusya'dan yaptığımız kış operasyonlarında yüzde 50 daralma oldu. Daha önce hiç böyle bir duruma düşmemiştik. Rusların cebinde para var ama nasıl ve ne zaman harcayacaklarını bilemiyorlar" açıklamasını yaptı. 


Rusya'dan 28 destinasyona turist gönderdiklerini, en iyi destinasyonunun da Türkiye olduğunu anlatan Yurt, "Şu anda turizm sezonuna kadar erken rezervasyonların şansı var. Ondan sonraki duruma göre, herkes otellerin doluluğuna göre gereğini yapacaktır. Biz 2014 yılı temmuz...