18 / 05 / 2024

Rusya'ya kış satışları yüzde 50 daraldı, yaz için erken önlem alınmalı!

Rusya'ya kış satışları yüzde 50 daraldı, yaz için erken önlem alınmalı!

Rusya'dan 28 destinasyona Rus turist gönderen Türk sermayeli Coral Travel 'in Genel Müdürü Coşkun Yurt, ekonomik krizdeki Rusya'nın durumunun turizmde de çok belirsiz görüldüğünü bildirdi.



Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin toplantısında konuşan Yurt, "Rusya'da gidişat inanılmaz belirsiz" dedi. Rusya'daki yüksek devalüasyon nedeniyle bu ülke pazarını çok yakından takip edilmesi gerektiğini belirten Yurt, "Turizm sektörü tecrübeli bir sektör. Rusya'daki ekonomik ve siyasi ortam Türkiye'ye gelecek turist sayısını belirleyecektir. Zamanında, yani satışlardan 1-1.5 ay önce tedbirler alınmalıdır ki ortalama doluluk ve gelir elde edilebilsin. Rusya'dan yaptığımız kış operasyonlarında yüzde 50 daralma oldu. Daha önce hiç böyle bir duruma düşmemiştik. Rusların cebinde para var ama nasıl ve ne zaman harcayacaklarını bilemiyorlar" açıklamasını yaptı. 


Rusya'dan 28 destinasyona turist gönderdiklerini, en iyi destinasyonunun da Türkiye olduğunu anlatan Yurt, "Şu anda turizm sezonuna kadar erken rezervasyonların şansı var. Ondan sonraki duruma göre, herkes otellerin doluluğuna göre gereğini yapacaktır. Biz 2014 yılı temmuz ayında Rusya pazarında bütçemizi yüzde 22 artırdık. Ancak aralık ayında bunu sıfıra getirdik. Şu anda ilk defa bütçe yapamaz hale geldik. Akdeniz bölgesindeki oteller 2014 yüında 4 aylık yaz sezonunda yüzde 15 revizyon yaptı. Oteller 2015 yılında da en az bunun kadar revizyon yapmalıdır. Ancak 2015 yılında daha büyük kriz olursa ona göre revizyonlar yapacaklar"açıklamasını yaptı. 


Dünya


Geri Dön