30 / 04 / 2024

turizm geliri son durum

turizm geliri son durum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 9 azaldı!

2015 yılının ilk 6 aylık dönemine bakıldığında, turizm geliri 2014'ün ilk aynı dönemine göre yüzde 9 oranında, 1.2 milyar dolar civarında azaldı.

Türkiye'nin turizm geliri yüzde 13,8 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2’inci çeyrek (Nisan-Haziran) ’Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; 2015 Turizm geliri Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan 2’inci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 azaldı.

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 arttı!

Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu.

Türkiye'nin turizm geliri arttı!

Türkiye'nin turizm geliri arttı. Türkiye'nin turizm geliri, yılın ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 artarak 8 milyar 975 milyon 976 bin dolar oldu.

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 235 personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru koşulları, son başvuru tarihi ve açık kadrolar ve alım yapılacak tek tek belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı iki ilde 86 personel alacak! Açık kadrolar peş peşe paylaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında 86 adet personel alacağını duyurdu. İstihdam edilecek personellerin hangi kadrolara alınacağını da paylaşan Kültür ve Turizm Bakanlığı, son başvuru tarihinin 28 Ağustos olduğunu aktardı.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Ev ve iş yeri sahipleri dikkat! Kira geliri beyanında son 5 gün kaldı! Bu tarihe kadar beyanname vermeyene ceza var!

Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren ve 1 Mart'ta başlayan beyan döneminde son 5 güne girildi. Peki kira geliri beyannamesi nasıl verilir? 

Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren vergide son gün yaklaşıyor. Kira geliri 9 bin 500 TL'yi geçenler hemen şimdi bakın! Son gün 31 Mart 2023! Ödemeyene ceza geliyor!

Kız Kulesi'nin restorasyonunda son durum ne? Kültür ve Turizm Bakanlığı teknik raporu paylaştı! İşte o rapor!

İstanbul’un simge yapılarından olan Kız Kulesi’nin restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz senenin Eylül ayında başlatılmıştı. Son zamanlarda tarihi kuleye kamuflaj uygulaması merakları artırdı. İşte Kız Kulesi'ndeki son durum...

Kira geliri beyannamesi için son gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kira geliri beyannamesi için son viraj. Vergi mükelleflerinin bugün mesai bitimine kadar beyanname vermeleri gerekiyor.

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri beyannamesi için son 2 gün!

65 yaş üstü olan ve sokağa çıkamayan vatandaşlar için kira geliri beyannamesi verme süreleri uzatılmıştı. 16 Haziran'ın son gün olarak belirlendiği beyanname verme süresinde son 2 gün...

2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin sürelerini uzattı. Peki 2020 kira geliri beyannamesinde son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler...

Kamu arazilerinin turizm yatırımlarına tahsisi için başvurular bugün son!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarının tahsis ve irtifak hakkı süreleri ile kira sözleşmelerinin uzatılması ve bu taşınmazların satışına ilişkin başvurular için bugün son gün. 

turizm geliri son durum Haberi

turizm geliri son durum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azaldı ve 12 milyar 294 milyon 189 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 80,9’u yabancı ziyaretçilerden, yüzde 19,1’i ise yurt dışında ikamet eden vatandaşlardan elde edildi. Söz konusu dönemde yapılan harcamaların 8 milyar 967 milyon 301 bin dolarını kişisel harcamalar, 3 milyar 326 milyon 888 bin dolarını paket tur harcamaları oluşturdu. Yılın üçüncü çeyreğinde ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması 706 dolar, yabancıların ortalama harcaması 670 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması 881 dolar olarak gerçekleşti.


Ziyaretçi sayısı yüzde 1,9 arttı

Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçi sayısı, bu dönemde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,9...