12 / 05 / 2024

Turizm gelirleri artış oranları

Turizm gelirleri artış oranları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Twitter'a sesli ve görüntülü arama özelliği geliyor!

X CEO’su Linda Yaccarino, kullanıcıların telefon numaralarını paylaşmadan görüntülü sohbet aramalarına katılacaklarını açıkladı. Yaccarino, gelirleri artırmak için de şirketin reklam verenlerle olan ilişkisini onaracaklarını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı çok sayıda personel alacak! KPSS şartı yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık bünyesine alımlar ön lisans ve lisans mezunu olarak belirlenirken, başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak.

Asgari ücretli, memur ve emekliler dikkat! Peş peşe açıklandı! Maaşlar resmen artıyor! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretli, memur ve emeklilere enflasyonun üzerinde zam ve emekliye refah payı verilmesi amacıyla çalışma yapılması talimatını verdi. Asgari ücretli, memur ve emeklilerin gelirleri artıyor. 

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Royal Turizm Otelcilik İnşaat Ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Mümin Kopuz, Müslim Kopuz ve Umutcan Ateş ortaklığında kuruldu. 

Emekli maaşlarına çift zam müjdesi!

Emekli zammı ve memur zammı için belirleyici olacak veriler gelmeye devam ediyor. Ocak 2023 emekli ve memur maaşları için ipuçları güçlenirken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hükümet gelirleri artıracak ve maaşlara ek zam olarak yansıyacak sosyal refah düzenlemeleri için çalışmaları gerç

Emekli maaşında artış! 3600 ek göstergeli yeni maaşlar ortaya çıktı

1 Ocak 2023 itibariyle hayata geçecek 3600 ek gösterge düzenlemesiyle milyonlarca memur ve memur emeklisinin gelirleri artıyor. 600 puanlık artış herkese farklı olarak yansıyacak. İşte yeni tablo...

Tek-Art İnşaat Club Zigana Tatil Köyü'nü Aydın Ünlüer Turizm'e devretti!

Tek-Art İnşaat Antalya Kemer'de Beldibi Mahallesi'nde yer alan  Antalya Club Zigana Tatil Köyü'nü 29 milyon 354 bin 243 Euro+KDV bedelle Aydın Ünlüer Turizm'e sattı. 

Art Group Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Art Group Turizm Ve Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda  100 bin TL sermaye bedeli ile  Abdulrahim Tarhan tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü turizm gelirini artıracak!

Yapımı bittiğinde "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü köşe yazısında 1915 Çanakkale Köprüsü'nü anlattı. 

Art House Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Art House Turizm Ve Otel İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Kulaksız tarafından kuruldu.

Turizm bölgelerindeki tesislerin niteliği artırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm bölgelerinde bulunan tesislerin niteliğinin artırılmasını sağlamak için hazırlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm gelirleri artış oranları Haberi

Turizm gelirleri artış oranları


Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk yarısında yüzde 6.3 artışla, geçen yılın aynı dönemindeki 12 milyar 965 milyon dolardan, 13 milyar 783 milyon dolara yükseldi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Turizm İstatistikleri verilerine göre, turizm gelirleri yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9 artışla 8 milyar 976 milyon dolara çıktı.


GURBETÇİ DAHA ÇOK HARCADI

Bu gelirlerin yüzde 84.5'i yabancı turistlerden, yüzde 15.5'i de yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. TÜİK verileri, kişi başına yapılan hesaplamalar ise gurbetçilerin yaptıkları harcamaların, yabancı turistleri neredeyse ikiye katladığını ortaya koydu.


Buna göre, yılın ikinci çeyreğindeki tüm ziyaretçilerin kişi başına harcamaları 818 dolar olarak belirlenirken, yabancıların ortalama 759 dolar olan harcamaları, gurbetçilerin ortalama 1,325 dolarlık harcamalarının yüzde 75'ini oluşturdu. Turizm gelirlerinin 6 milyar 622 milyon...