06 / 05 / 2024

Turizm gelirlerinde en çok pay yabancıların

Turizm gelirlerinde en çok pay yabancıların

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verdiği bilgilere göre, turizm geliri 2014 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 artarak, yaklaşık 9 milyar dolar oldu.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları başladı! En az lise mezunu! Kültür ve Turizm Bakanlığı peş peşe açıkladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS 60 ve 70 puan ile memur alımları yapacağını duyurdu. En az liser mezunu olmak üzere toplamda 216 kişi alınacak. Hemen bakın! işte ayrıntılar...

Gökçen Otelcilik Turizm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gökçen Otelcilik Turizm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Ali Ağüzüm tarafından kuruldu.

Berkşen Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berkşen Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gülşen ve Orhan Muşul ortaklığında kuruldu.

Arşen İnşaat Kuyumculuk Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arşen İnşaat Kuyumculuk Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Necim Şen tarafından kuruldu.

Şen İstanbul Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen İstanbul Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Rıza Şen tarafından kuruldu.

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Şen tarafından kuruldu.

İstanbul'da 191 yeni otel inşa ediliyor!

Turizm tarihinin en zor dönemini yaşadığı bu dönemde Türkiye ve İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye indi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre İstanbul’da inşaatı devam eden bakanlık belgeli konaklama tesisi sayısı 191. Dolduramadığımız otellere yenileri ekleniyor.

Hemenbilet Turizm Ve Seyahat Acen. Tic.Ltd.Şti.İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı Şubesi açıldı!

Hemenbilet Turizm Ve Seyahat Acen. Tic.Ltd.Şti.İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı Şubesi 100 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Trabzon'daki kaçak yapılaşma turizmde en büyük sorun!

Doğu Karadeniz'de bazı sorunlara acil müdahale edilmezse artan turist sayısı rakamlarda kalacak. Trabzon ve Artvin arasında yer alan bazı turizm merkezlerinde en önemli sorunların başında kaçak yapılaşma geliyor.

Mirbuti Yapı İnşaat Turizm Gıda Temizlik Maddeleri Oto.Pet.Teks.En. Bas.Yay.Hav.San.ve Dış Tic.A.Ş kuruldu!

Mirbuti Yapı İnşaat Turizm Gıda Temizlik Maddeleri Oto.Pet.Teks.En. Bas.Yay.Hav.San.ve Dış Tic.A.Ş, Musa Abdullah Mirbuti Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 25 Ocak'ta Beykoz'da kuruldu.

Turizm gelirlerinde en çok pay yabancıların Haberi

Turizm gelirlerinde en çok pay yabancıların

Türkiye  İstatistik Kurumu'nun verdiği bilgilere göre, turizm geliri 2014 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 artarak, yaklaşık 9 milyar dolar oldu. 

Turizm gelirinin yüzde 84,5'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 15,5'i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. Ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması ise 818 dolar oldu. Bu çeyrekte yabancıların ortalama harcaması 759 bin dolar, yurtdışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 1 milyon 325 bin dolar oldu. 

Bu çeyrekte yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,3 artarak 2 milyon 042 bin 086 kişi oldu. Bunların kişi başı ortalama harcaması 687 Dolar olarak gerçekleşti. 



Yeni...