06 / 05 / 2024

turizm kalifiye eleman

turizm kalifiye eleman

Turizmciler kaliteli hizmet için yabancı stajyer istiyor. Turizmci kalifiye eleman sıkıntısını yabancı öğrenciyle çözmek istiyor. Sektör, "Yabancı öğrenciler Türkiye'de çalışmak istiyor. İzin verilirse her iki taraf da kazanır" diyor.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

Almanya'da nitelikli iş gücü açığı artıyor!

Almanya'nın 2060 yılına kadar her yıl en az 260 bin kalifiye iş gücüne ihtiyacı var. Kalifiye eleman açığından dolayı Alman ekonomisinde yılda yaklaşık 30 milyar avro kayıp meydana geliyor.

Adana'da inşaat sektörüne kalifiye eleman yetiştirilecek!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Adana'da inşaat sektöründe yaşanan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm olması için Adana Meslek Lisesi'ni kuracaklarını söyledi.

Canpa eleman yetiştirme kapsamında eğitim çalışmalarına başladı!

Türkiye’nin önde gelen yalıtım firmalarından Canpa, sektördeki istihdam sorununun çözümüne katkı yapacak kalifiye eleman yetiştirme programı kapsamında eğitim çalışmalarına başladı.

Gülyalı Turizm Yüksekokulu'nun temeli atıldı!

Ordu’da, turizmde ihtiyaç duyulan kalifiye elemanların yetiştirilmesinde ve ildeki turizmin canlanmasında etkili olacak yeni bir proje daha uygulamaya konulduhayırsever Velittin Küçük tarafından yapılacak turizm yüksekokulunun temeli atıldı.

Beyaz eşya sektöründe eleman sıkıntısı var!

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde yapılan ankete göre beyaz eşya sektöründe yaşanan en önemli sorun, kalifiye eleman olarak belirlendi.

Numan Olcar: Mersin'deki turizm yatırımları artacak!

Mersin'de devam eden turizm yatırımları ile bu yıl sonu yatak kapasitesinin 15 bine ulaşması beklenirken, turizmciler kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor.

Turizm sektörü yönetici transferlerine başladı!

Turizm sezonu bu yıl da transferlerle açıldı. Son altı ayda 35 üst düzey yönetici başka şirkete geçti. Sektördeki kalifiye elemân sıkıntısı yüzünden, başarılı işlere imza atmak isteyen tesisler üst düzey yönetici transfer etme yolunu seçiyor.

Turizm-otelcilik sektörü ilk 3 ayda en çok ilan veren sektör oldu!

TATİL sezonu yaklaşırken turizm sektörü de yaz hazırlıklarını hızlandırdı. 2015’in ilk 3 ayında turizm-otelcilik sektörü perakendeyi geçerek en çok eleman ilanı veren sektör oldu.

Turizm ve otelcilik iş alımları yükseldi!

Turizm-otelcilik, eğitim, perakende ve sağlık sektörleri 2015’e hızlı girdi. Yenibiris.com ocak ayı istihdam raporuna göre turizm-otelcilik aralık ayına göre eleman arayışını daha da artırarak yine birinci oldu.

turizm kalifiye eleman Haberi

turizm kalifiye eleman

İddialı ve şık tesisleriyle dünyada adından söz ettiren Türk turizm sektörü hizmette aynı başarıyı yakalayamıyor. Kalifiye personel sorununu sıkça gündeme taşıyan sektör oyuncuları, yurtdışında turizm eğitimi almış yabancı öğrencilere Türkiye'de staj imkânı tanınmasını istiyor. Mevcut çalışma kanununa göre yabancı bir CEO ile 6 aylık staj için gelen öğrenciye aynı prosedürün uygulandığını belirten turizmciler, bunun düzenlenmesi gerektiğini vurguluyor. Sektör temsilcilerinin önerisi Türkiye'ye özgü bir 'work and travel' modelinin geliştirilmesi. 


KAPIDA BEKLİYORLAR 

Vatel Türkiye Kurucu Başkanı Ali Doğan Çamak, "Türkiye'nin turizm alnındaki hızlı yükselişi sadece uluslararası otel zincirlerinin değil aynı zamanda turizm alanında eğitim alan yabancı öğrencilerin de ilgisini buraya yöneltiyor. Hepsi Türkiye'de çalışmak için kapıda bekliyor" diye konuştu. Yabancılara yönelik uygulanan çalışma izninin uzun bir prosedür gerektirdiğini söyleyen Çamak, "Yabancı bir CEO'ya...