10 / 05 / 2024

Turizm Odaklı Yöresel Mimaride Dış Cephe Kaplama

Turizm Odaklı Yöresel Mimaride Dış Cephe Kaplama

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Bitlis'te 3 katlı Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis'te Kapalı Çarşı Yöresel ürünler Pazarı Projesi'ni hayata geçirdiklerini ve projenin yüzde 80'inin tamamlandığını açıkladı. 

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Yöresel mimariye uygun konut inşa edene ücretsiz proje desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 şehirde tamamladığı Yöresel Mimariye Uygun Konut Projesi kapsamında konut inşa etmek isteyenlere ücretsiz proje desteği verecek.

Of, Çaykara ve Dernekpazarı'na yöresel mimarili binalar geliyor!

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı yönetiminde değişiklik!

Ayazağa Kongre Kültür Turizm Sarayı Yönetim ve Ticaret Anonim Şirketi yönetiminde değişiklik yapıldı.

Yozgat'taki yöresel ev yoğun ilgi görüyor!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarıhacılı Mahallesi'nde açılan Yöresel Ürün Pazarı ve Kahvaltı Evi yoğun ilgi görüyor. Konakta Yozgat yöresine ait yöresel ürünler satılırken, üst katta ise organik kahvaltı ve yöresel yemekler satılıyor.

Kırsaldaki alanlarda yöresel mimariye uygun konutlar üretilecek!

Koruma Odaklı Kırsal Alan Planlaması Modeli Uygulaması ile Köylerde Yöresel Özellikler ve İhtiyaçlar Dahilinde Yapılaşma Koşullarının Belirlenmesi Projesi ile kırsaldaki yapılaşma koşulları belirlenecek.

Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ikinci 100 günlük Eylem Planı kapsamında Yöresel Konut Projesi için çalışmalar başlayacak. Düzce, Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak illerinde yöresel konut projesi uygulanacak.

Murat Kurum: Yöresel mimari çalışmalarımız sürüyor!

Türkiye'de konut seferberliği başlatıldığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yöresel mimariye ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Köyler yöresel konak ve çeşmelerle canlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde başlattığı kentsel dönüşümü köylere de taşıyarak, yılda, yöresel mimariye uygun bin köy konağının yapımını gerçekleştirecek.

Turizm Odaklı Yöresel Mimaride Dış Cephe Kaplama Haberi

Turizm Odaklı Yöresel Mimaride Dış Cephe Kaplama

Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'e giden yol boyunca uzanan üç ilçede yöresel mimari uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla başlatılan "Turizm Odaklı Yöresel Mimaride Dış Cephe Kaplama Projesi' kapsamında Trabzon'da Uzungöl yolu üzerinde bulunan Of, Çaykara ve Dernekpazarı'nda özel ve kamu binaları yöresel mimariyle kaplanıyor. 

OF-ÇAYKARA HATTI

Sabah'ta yer alan habere göre; Solaklı Vadisi'nde son 2 yıldır yapılan kamu binalarının dış cephelerinin yöresel mimari ile yapılması ve beğeni toplamasının ardından başlanan yeni projede Uzungöl güzergahındaki Of-Dernekpazarı-Çaykara hattı boyunca özel ve kamu binalarının yöresel mimariyle kaplanmasında başlandı.

Çalışmaların yaklaşık 3-4 aylık bir süre sonunda tamamlanması sonucunda toplamda 68 yapının/ binanın dış cephesi yöresel mimariye dönüştürülerek, Uzungöl ve Solaklı Vadisi'nde turizmin gelişimi açısından çok önemli bir mesafe kat edileceği...