19 / 05 / 2024

Turizm-otelcilik sektörü 2015

Turizm-otelcilik sektörü 2015

TATİL sezonu yaklaşırken turizm sektörü de yaz hazırlıklarını hızlandırdı. 2015’in ilk 3 ayında turizm-otelcilik sektörü perakendeyi geçerek en çok eleman ilanı veren sektör oldu.

Haziran 18 Otomobilcilik Ve Turizm Otelcilik Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Haziran 18 Otomobilcilik Ve Turizm Otelcilik Anonim Yatırım Şirketi Kadıköy’de  3 milyon  TL sermaye bedeli ile Stil Tekstil Sanayi Ve Dış Ticaret tarafından kuruldu.

Net Holding, KKTC'de konut sektörüne girdi!

Net Holding, 'Merit' markasıyla otelcilik sektöründe sürdürdüğü faaliyetlerinin yanına konut inşaatı ve satışını da ekliyor...

Korfan Turizm Otelcilik Yatırım Ve İşletmecilik Anonim Şirketi kuruldu!

Korfan Turizm Otelcilik Yatırım Ve İşletmecilik Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mohammad Anas Khurfan tarafından kuruldu. 

Gayrimenkul sektörü 2017'ye nasıl bakıyor?

Bu yıl tarihi bir sınavdan geçen inşaat sektörü, 2015'in satış rakamlarını yakalamayı başardı. 2017'de gayrimenkul sektörünü neler beklediğini yorumlayan sektörün önde gelenleri 2017 yılına umutla bakıyor

Consensus Turizm Otelcilik Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Consensus Turizm Otelcilik Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Pactum Turizm Otelcilik Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pactum Turizm Otelcilik Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

GYODER Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu yayınladı!

GYODER Gösterge "Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu ve Yıl Değerlendirmesi" ni yayınladı. Raporda 2015 yılı değerlendirmesine ve 2016 yılı öngörülerine de yer verildi.

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu açıklandı!

YEM tarafından hazırlanan "Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu"na göre dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüdü ve 9,72 trilyon dolara ulaştı.

Ekonomistler Türk yapı sektörünü 25 Şubat'ta değerlendirecek!

25 Şubat 2016 Perşembe günü “Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor / Türk Yapı Sektörü 2015 Analizleri ve 2016 Öngörüleri” konulu düzenlenecek etkinlikte Ekonomist ler raporu 2016 yılının öngörüleriyle birlikte değerlendirecekler.

İnşaat sektörü 2015'i rekorla kapattı!

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı. 1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak.

Gayrimenkul sektörü 2016'dan umutlu!

Türkiye ekonomisine en büyük ivmeyle katkı sağlamasına alışık olduğumuz inşaat sektörü, 2015'i tabiri caizse bekleme butonunda geçirdi. İnşaatın ekonomiye katkısı azalsa bile, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisine katkı payının ortalama %4,5 olduğu görülü

Emlak sektörü 2015'te ayağa kalkamadı!

Emlak sektörü 2015 yılında üst üste gelen ekonomik, güvenlik ve siyasi sorunlar sebebiyle bir hayli atak yapamadı. Siyasi istikrarın tekrardan yakalanması ile umutlanan emlak sektörüne en büyük darbeyi ise Rusya vurdu.

Gayrimenkul, 2015 yılının kazanan sektörü oldu!

Bugünün en parlak sektörlerinden biri olan gayrimenkul sektörü 2015 yılı gibi inişlerin – çıkışların bolca yaşandığı ama sonunda bahar kıvamında rekora koşan bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor.

Turizm-otelcilik sektörü 2015 Haberi

Turizm-otelcilik sektörü 2015

Bu kapsamda sektör yeni eleman alımlarına da hız verdi. Yenibiris.com'un istihdam raporuna göre, 2015’in ilk 3 ayında turizm-otelcilik sektörü perakendeyi geçerek en çok eleman ilanı veren sektör oldu. Sektörde en çok aranan meslekler ise garson ve resepsiyonist. Satış temsilcisi ve kasiyer ise bütün sektörlerde en fazla ihtiyaç duyulan kişilerin başında geldi. Bu yıl ocak, şubat ve mart aylarında işe alım açısından öne çıkan sektörler turizmden sonra eğitim, inşaat ve perakende oldu. İstanbul'da ilk sırada yer aldı.


En fazla başvuru bankalara

2015 yılı ilk 3 ayında iş arayanlar yine en çok bankacılık sektörüne başvuru yaptı. Bankalara yapılan başvurular önceki döneme göre biraz daha arttı. Gişe elemanı pozisyonu, deneyim gerektirmeyen ve en fazla ilan verilen pozisyon olması nedeniyle en fazla başvuruyu...