03 / 05 / 2024

Turizm sektörü yönetici transferlerine başladı

Turizm sektörü yönetici transferlerine başladı

Turizm sezonu bu yıl da transferlerle açıldı. Son altı ayda 35 üst düzey yönetici başka şirkete geçti. Sektördeki kalifiye elemân sıkıntısı yüzünden, başarılı işlere imza atmak isteyen tesisler üst düzey yönetici transfer etme yolunu seçiyor.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Küçük ev akımı turizm sektörünü de etkiledi!

Koronavirüs salgını ile başlayan küçük ev akımı turizm sektörünü de canlandırdı. Doğayla iç içe yaşamak isteyenlerin tercih ettiği bu akım yaşam standartlarını şekillendiriyor. 

Turizm sektörü zorda! Binlerce otel satılık!

Turizm sektörü, içinde olduğu krizde Kovid-19 ile iyice zora girdi. Türkiye’nin her yerinde butik otelinden 5 yıldızlısına binlerce otel satışa sunuldu. Bankalarda ise ipotek karşılığı el konulan arsa, fabrika, otel gibi gayrimenkullerin sayısı sürekli çoğalıyor. 

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 8,6 büyüdü!

Özbekistan'da yılın 9 aylık döneminde inşaat sektörü yüzde 8,6, tarım, orman ve balıkçılık sektörü yüzde 3,4 büyüdü.

Malezya'da inşaat sektörü yüzde 44,5 daraldı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen Malezya'da inşaat sektörü yüzde 44,5 daraldı...

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 7,3 büyüdü!

Özbekistan'da 2020 yılının ilk yarısında inşaat sektörü yüzde 7,3 oranında büyüdü...

Turizm sektöründe kira ödeyen işletmelerin yüzde 95'i faaliyetlerini durdurdu!

MÜSİAD Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Başkanı Muhammet Ali Özeken, turizm sektörünün koronavirüsten olumsuz etkilendiğini belirterek, kira ödeyerek faaliyet gösteren işletmelerin yüzde 95'inin faaliyetlerini durdurduğunu belirtti...

Gayrimenkul değerleme sektörü yüzde 19,29 büyüdü!

TDUB verilerine göre, 2019'da 1 milyon 35 bin 626 değerleme raporu hazırlandı ve sektör yüzde 19,29 büyüme kaydetti. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Değerleme piyasasında ciddi bir talep artışı oldu'' diye konuştu.

Turizm sektörünü dönüştürecek senaryo!

Turizm yatırımcıları sektörün geleceğini tartışmaya hazırlanıyor. Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, turizmin nasıl ‘dönüşerek’ büyüyeceği konusunda kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirtti ve Martı Grubu'ndaki son gelişmeleri de değerlendirdi...

Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 20 büyüdü!

Açıklamaya göre, 2019 yılı ocak-haziran döneminde Özbekistan'da inşaat sektörü yüzde 20 oranında büyüdü.

İnşaat malzemesi ve turizm sektörü temsilcilerinden yenileme iş birliği! 

İnşaat malzemesi sanayicileri ve turizm sektörü temsilcileri, 42. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’da buluşarak yenileme pazarında iş birliği için harekete geçti. Yapılan ortak açıklamada, Türkiye’deki turizm tesislerinin bir bölümünün ekonomik ömrünü tamamladığını vurgulandı. 

Turizm sektörü yönetici transferlerine başladı Haberi

Turizm sektörü yönetici transferlerine başladı

Turizm sezonu bu yıl da transferlerle açıldı. Son altı ayda 35 üst düzey yönetici başka şirkete geçti. Sektördeki kalifiye elemân sıkıntısı yüzünden, başarılı işlere imza atmak isteyen tesisler üst düzey yönetici transfer etme yolunu seçiyor. Şehir otellerinden kıyı otellerine kadar yeni tesislerin açılması ile birlikte önümüzdeki dönemde transferlerin daha da hızlanması bekleniyor.


Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden biri olan turizm, bu yıl da sezonu transferlerle açtı. Türkiye’de birbiri ardına yeni tesisler açılırken bu tesislerde çalışacak eleman talebi de artıyor. Tesis sayısının artmasına karşın turizm sektörüne yönelik eleman yetiştiren kurumların azlığı bu süreçte kalifiye elaman bulma sıkıntısını da beraberinde getiriyor. Bu yüzden de sektör nitelikli eleman talebini transferlerle çözmeye çalışıyor.


Rixos’tan Polat’a, Hilton’dan Dedeman’a kadar yerli ve yabancı zincirlerde son altı ayda...