10 / 05 / 2024

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi

Turizmde kadın istihdamının artırılması için adım atan Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazırladığı Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesiyle sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına 10 milyon avro hibe verecek.

İnşaat sektöründe yeni dönem! Kadınlar inşaat ustası oluyor!

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor. Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) tarafından hazırlanan "Kadın İnşa Ederse" projesi ile 18-45 yaş arasında kadınlara ustalık sertifikası verilecek.

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı altyapı güvenliğini artırmak amacıyla yeni düzenlemeler için düğmeye bastı. İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yeni mezun mühendislere 4 kat sınırı geldi!

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Matrah düzenlemesi otomobil satışlarını vurdu! Otomotiv sektöründe hem sıfır hem ikinci el satışlar durdu!

Matrah indiriminde tarihin verilmesiyle otomotiv sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya başladı. Dün piyasada satışlar durma noktasına geldi. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe indirim yağmuru! Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 4 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektöründe bugün indirim yağmuru başladı. Demir fiyatlarına büyük indirim gelmesi ile inşaat demir fiyataları dip rakamlara geriledi. Peki bugün inşaat demir fiyatları ne kadar oldu? İnşaat demir fiyatları kaç lira? 4 Kasım 2022 1 ton demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe bayram havası var! Demir fiyatları resmen çakıldı! 13 Ekim 2022 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına dün gelen indirimin ardından demire bugün tekrar indirim geldi. 16,050 TL olan İstanbul ince demir fiyatı 15,950 TL oldu. İnşaat sektöründe bugün bayram havası var. İşte 13 Ekim 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat sektöründe zam dalgası devam ediyor! Demir fiyatlarına zam geldi! Bugün demir ve çimento fiyatları ne kadar?

İnşaat sektöründe zam dalgası haftanın son işlem gününde devam ediyor. Hafta başından itibaren demirin ton fiyatına zam gelirken bugün bir zam daha geldi. Peki demir fiyatları ne kadar? Çimentı fiyatları kaç TL? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektöründe indirim üstüne indirim! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 

Bugün inşaat sektöründe indirim haberleri konuşuluyor. İnşattın en temel yapı malzemesi olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Demir fiyatlarına dün de indirim gelmişti. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Çimento fiyatlarına indirim gelecek mi? 

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı! Demir fiyatlarına bugün indirim geldi! Peki güncel çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektöründe bugün indirim rüzgarları esiyor. Bugün demirin ton fiyatına indirim geldi. Demir fiyatları düşmeye başladı. Peki bugün demir fiyatları ne kadar? Güncel demir fiyatları kaç lira oldu? 1 ton demir kaç lira? İşte güncel demir fiyatları 22 Ağustos 2022...

İnşaat sektöründe indirim rüzgarı esiyor! Demir fiyatlarına indirim geldi, Çimento fiyatları ise çakıldı!

İnşaat sektöründe bugün indirim rüzgarı başladı. Edinilen son dakika haberine göre demir fiyatlarına indirim geldi. Çimento fiyatları ise çakıldı kaldı. Peki güncel demir fiyatları ne kadar? Güncel çimento fiyatları 2022 ne kadar? İşte 20 Mayıs 2022 demir ve çimento fiyatları...

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi Haberi

Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığının 10 milyon avro bütçeli AB projesiyle turizmde kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalar desteklenecek.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlığın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"yle kadınlara turizm sektöründe hem daha çok iş alanı açılacak, hem de nitelikli işlerde çalışmalarına imkan sağlanacak.


Avrupa Birliğinin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı programı kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yürütülen 10 milyon avro bütçeli projenin, 2015 yılından itibaren uygulamaya geçirilmesi planlanıyor. 


Projeyle sosyo-ekonomik düzeyi ülke ortalamasının altında bulunan bölgelere öncelik verilerek, kadınların işgücü piyasasına katılımına mani olan sosyo-kültürel engellerin aşılması, istihdama erişimlerinin desteklenmesi ve eğitim yoluyla kadınların turizm sektöründe istihdam edilebilirliklerinin artırılması amaçlanıyor.


Projeyle, Türkiye'de turizm sektöründe kadının yerini belirlemeye yönelik bir araştırma ve eğitim faaliyetleri...