29 / 04 / 2024

turizm sektörüne talep

turizm sektörüne talep

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, tatil planlarını Ramazan ayı sonrasına erteleyenlere ve bayram tatiliyle yıllık iznini birleştirmeyi planlayanlara uyarılarda bulundu.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Eminevim 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 2020 yılında konut ve araç sektörüne 50 bin talep kazandırdı.

Koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkileri!

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, koronavirüs pandemisinin gayrimenkul sektörüne etkilerine ilişkin konuştu. Yazıcı, önümüzdeki dönemde gayrimenkuldeki arz talep dengesinin bozulacağını kaydetti ve konut fiyatlarında değişiklikler yaşanacağını belirtti...

Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan inşaat sektörüne girdi!

Arda Turan'ın kardeşi Okan Turan inşaat sektörüne girdi. Turan,12 milyon 500 bin TL sermaye bedeliyle bugün AOT Yapı İnşaat Turizm Anonim Şirketi'ni kurdu.

Kıbrıs'ta emlak sektörüne talep arttı!

KKTC'de gayrimenkul yatırımlarında ciddi bir artış yaşandı. Ada'da emlak sektörüne yönelik talep hızla artıyor. Fiyatlar ise 1 +1 dairelerde 30-35 bin sterlinden başlangıç gösteriyor.

Gayrimenkul sertifikalarından inşaat sektörüne doping etkisi!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Uludağ Zirvesi'nde Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini belirtti. Turan, gayrimenkul sertifikalarının inşaat sektörüne önemli bir finansman imkanı sağlayacağını müjdeledi.

Antalya'da konut sektörüne yönelik yabancı şirketler var!

Turizm ve tarım sektörleri başta olmak üzere Antalya'da 3 bin 201 yabancı ortaklı işletme faaliyetini sürdürüyor. Bunun dışında konut sektörüne dönük de şirket kuruluşları var.

Konya'da gayrimenkul sektörüne talep artacak!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'da gayrimenkul sektörünün gayet iyi durumda olduğunu belirterek Ağustos ayının sonlarından itibaren ciddi talep artışı olacağını söyledi.

Turizm sektörü için istihdam desteği paketi açıklandı!

Zor durumdaki turizm sektörüne devlet destek üstüne destek açıklıyor. Son olarak sektör için istihdam desteği paketi açıklandı. Turizmde zor bir yıl öngörülen Antalya'da sektörün beklediği istihdam desteği de belli oldu.

Turizm sektörüne 225 milyon TL'lik destek!

Hükümet, bu yıl turizmde beklenen daralma nedeniyle sektörün elini rahatlatmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Turizm sektörüne 225 milyon liralık destek, 288 milyon liralık da borç erteleme imkanı sağlandı.

Marsan Marmara rotasını güneş enerjisi sektörüne çevirdi!

İnşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerdeki 19 şirketiyle 35 yıldır faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding A.Ş., rotayı “güneş enerjisi” sektörüne çevirdi.

Ulaşlar Turizm rotayı inşaat sektörüne çevirdi!

Ulaşlar Turizm, Rusya krizinin yarattığı zararın ardından, rotayı inşaat sektörüne çevirmek zorunda kaldı. Antalya'da 100 odalı bir tesise sahip olan Ulaşlar Turizm, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm sektörü ne durumda?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son günlerde artan terör olayları, turizm sektörünü vurdu. Turistlerin, rezervasyonlarını iptal etmesiyle doluluk oranı yüzde 5'in altına inen bölgedeki oteller bayramda ziyaretçi ağırlayamayacak.

turizm sektörüne talep Haberi

turizm sektörüne talep

Murat Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda ve takip eden haftalarda yoğun bir talep beklendiğim belirterek, "Tatil planı yapanların rezervasyonlarını erkenden yaptırmasını öneriyoruz" dedi. Demir, Rus turist sayısındaki düşüşün Antalya yöresini etkileyeceğini, Çukurova yöresindeki otel doluluk oranını ise etkilemeyeceğini kaydetti. Seçimler bitti, okullar kapandı ancak birçok aile için tatil zamanı henüz gelmedi. Zira üniversite sınavları önümüzdeki hafta tamamlanacak, yine önümüzdeki hafta Ramazan ayı başlayacak. Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Ramazan ayı dolayısıyla yerli turist sayısında yüzde 50'ye varan oranda düşüş yaşandığına dikkat çekti. Son günlerde medyada yer alan 'Rus turist azaldı, oteller boş kaldı' yönündeki haberlere dikkat çeken Demir, Rusya kaynaklı bu daralmanın Antalya bölgesini etkilediğini, aralarında Mersin'in de bulunduğu Çukurova yöresini etkilemediğini söyledi. Demir, "Rus...