29 / 04 / 2024

Marsan Marmara rotasını güneş enerjisi sektörüne çevirdi!

Marsan Marmara rotasını güneş enerjisi sektörüne çevirdi!

İnşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerdeki 19 şirketiyle 35 yıldır faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding A.Ş., rotayı “güneş enerjisi” sektörüne çevirdi.



Marsan Marmara Holding A.Ş., rotayı “güneş enerjisi” sektörüne çevirdi. Gebze İMES Organize Sanayi Bölgesi’nde, Temmuz 2016 tarihinde seri üretime geçecek olan fabrika, yılda 270 MegaWatt (MW) üretim kapasitesiyle; mono, poly, bi-facial ve çift çamlı güneş enerjisi panellerinin üretimini yapacak.   


Marsun güneş enerjisi panellerine, yurtdışından siparişlerin geldiğini kaydeden Marsan Marmara Holding A.Ş. CEO’su Berk Çiller, şunları söyledi:

“Verimli, kaliteli, katma değeri yüksek güneş enerjisi panellerini üretme stratejisiyle yola çıktık. Bir yılı aşkın süredir, Hollanda, Çin, Tayvan’dan gelen uzmanlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Temmuz ayında faaliyete geçecek olan fabrikamıza, Amerika, Avrupa, Avustralya, Afrika ülkelerinden sipariş alıyoruz. 4 kıtadan aldığımız siparişle, hemen hemen bu yılın ve gelecek yılın kapasitesini doldurmak üzereyiz” dedi. 


Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde, 7 - 9 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ‘Solarex İstanbul’da, “Marsun güneş enerjisi panelleri” Hall-11, A03-B02 nolu standında yerli ve yabancı sektör temsilcilerini ve alım heyetlerini ağırlayacak.




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlu Berk Çiller, güneş enerjisi panelleri üretecek. İnşaat, turizm, gayrimenkul yatırım ve proje geliştirme gibi sektörlerdeki 19 şirketiyle 35 yıldır faaliyet gösteren Marsan Marmara Holding AŞ Gebze İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde, Temmuz 2016'da seri üretime geçecek olan fabrika, yılda 270 MegaWatt (MW) üretim kapasitesiyle; mono, poly, bifacial ve çift camlı güneş enerjisi panellerinin üretimini yapacak. Marsan Marmara Holding AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Berk Çiller, "4 kıtadan aldığımız siparişle, bu yılın ve gelecek yılın kapasitesini doldurmak üzereyiz" dedi. 


Cumhuriyet


Geri Dön