08 / 05 / 2024

turizm tesisleri yeni düzenleme

turizm tesisleri yeni düzenleme

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeyle, üzerinde irtifak hakkı veya kat mülkiyeti tesis edilmiş bağımsız bölümlerin, tesis kapasitesine dahil edilmesi" imkanı sunuldu.

Titanic Port Hotel Turizm Konaklama tesisi için start verildi! Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor!

Kerasus Tur. San ve Tic. A.Ş. tarafından, Giresun İli, Bulancak İlçesi, Yalıköy Mahallesi, 114 Ada, 6 No'lu parsel üzerinde turizm konaklama tesisi yapılarak yerli ve yabancı turistlere hizmet verilmesi planlanıyor. Giresun'a 5 yıldızlı yeni otel geliyor. İşte detaylar...

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sezayir Yüksel tarafından kuruldu.

Yeni Atak Danışmanlık İnşaat Turizm Bilgisayar Gıda Ve Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Atak Danışmanlık İnşaat Turizm Bilgisayar Gıda Ve Temizlik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Aksoy, Hasan Taşçı, Kamil Kürşad Şahin ve Muhammed Remzi Yıldız ortaklığında kuruldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığından duyuru! 127 personel alımı yapılacak! İşte şartlar ve detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni personel alımını duyurdu. Bakanlık 127 personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru için şartlar belli oldu. İşte detaylar!

Yeni Özsam İnşaat Nakliyat Gıda Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yeni Özsam İnşaat Nakliyat Gıda Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yeni Özsam İnşaat Nakliyat Gıda Otomotiv Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Esenyurt'ta yapıldı.

İş arayanlara güzel haber geldi! Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli kamu personeli alacak! Tarihleri kaçırmayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete aracılığı ile yayımlanan ilana göre; personel eksiğinin önlenmesi için istenilen kriterleri karşılayan 14 sözleşmeli kamu personeli alacak. Peki başvurular nasıl yapılacak? Hangi kriterler aranıyor?

Yeni Ulus Turizm Seyahat İnşaat Otomotiv Otelcilik Restoran Reklam Organizasyon Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Yeni Ulus Turizm Seyahat İnşaat Otomotiv Otelcilik Restoran Reklam Organizasyon Ticaret Limited Şti. Üsküdar'da Dilek Edanur Tamrak tarafından kuruldu.

Ege Yeni Turizm İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Yeni Turizm İnşaat Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Derya Celal Zinzade ve Ege Yapı Anonim Şirketi ortaklığında kuruldu.

Yeni Bektaş İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Lojistik Ve Turizm Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Yeni Bektaş İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Lojistik Ve Turizm Ticaret Ltd.Şti. Zeytinburnu'nda 800 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Bektaş tarafından kuruldu.

Yeni Doğuş Global İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Doğuş Global İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erol Karadurdu tarafından kuruldu.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Hbe Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yeni Sefa Oteli İstanbul Şubesi açıldı!

Hbe Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yeni Sefa Oteli İstanbul Şubesi bugün Küçükçekmece’de  şlyon bin TL sermaye bedeli ile Hasan Dmir tarafından kuruldu.

turizm tesisleri yeni düzenleme Haberi

turizm tesisleri yeni düzenleme

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere gçre; Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan değişiklik kapsamında, tebliğin 26'ncı maddesine, "Tahsisli kamu arazilerinde yer alanlar hariç olmak üzere, konaklama tesislerinin konaklama birimleri dışındaki diğer üniteleri üzerinde kat mülkiyeti/kat irtifakı tesis edilmiş olması Yönetmeliğin 18'inci maddesinin birinci fıkrasının 'a' bendinin '6' numaralı alt bendine aykırılık olarak değerlendirilmez, ancak belge sahibinin veya başvuru sahibinin kat mülkiyeti/kat irtifakı tesis edilmiş olan üniteler üzerindeki tasarruf yetkisini kanıtlayan tapu, kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin Bakanlığa ibrazı zorunludur." hükmü ilave edildi. 

Yeni düzenlemeyle, tasarruf yetkisini kanıtlayan belgelerin, Bakanlığa ibraz edilmesiyle, üzerinde irtifak hakkı/kat mülkiyeti tesis edilmiş bağımsız bölümlerin, "bir işletme bütünlüğü oluşturacak şekilde konaklama tesisleri bünyesine ve turizm işletme belgesinde...