14 / 05 / 2024

Turizm teşvik yatırımları

Turizm teşvik yatırımları

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göte, turizm sektörü yılın 10 aylık döneminde 240 yeni yatıran için 3.8 milyar liralık yatırım teşviği aldı.

2024'te gayrimenkul yatırımlarının en gözde 3 lokasyonu!

2024 Türkiye emlak piyasası kapsamında yatırımların en gözde olduğu 3 şehir tek tek açıklandı. Peki hangi şehirler ve ilçeler gayrimenkul yatırımında ön planda? İşte ayrıntılar...

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlendi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki yatırımlar için 479 teşvik belgesi düzenlediklerine değinerek, bu teşvik belgelerinde öngörülen toplam yatırım tutarının 61 milyar lira olduğunu söyledi.

Mator Turizm Yatırımları İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Mator Turizm Yatırımları İnşaat Anonim Şirketi Fatih'te Osman Çelik tarafından kuruldu.

Newcastle Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Newcastle Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Pendik'te Muhammed Musab Üstün tarafından kuruldu.

Newcastle Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Newcastle Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Pendik'te Muhammed Musab Üstün tarafından kuruldu.

Saratoga Turizm Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Saratoga Turizm Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih'te Kemal Gülmez tarafından kuruldu.

Mky Tuya Turizm Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Mky Tuya Turizm Yatırımları Limited Şirketi Fatih’te  100 bin TL sermaye bedeli İle Mustafa Kaan Yıldırım tarafından kuruldu.

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  12 bin TL sermaye bedeli ile Aybars Vahapoğlu, Barış Gültekin ve Önder Aydemir tarafından kuruldu.

Mana Turizm İnşaat Yatırımlar Limited Şirketi kuruldu!

Mana Turizm İnşaat Yatırımlar Limited Şirketi Kadıköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mana Mazloomı kuruldu.

Oyko İnşaat Turizm Ve Sanayi Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Oyko İnşaat Turizm Ve Sanayi Yatırımları Geliştirme Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  50 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Kaftanoğlu tarafından kuruldu.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

Turizm teşvik yatırımları Haberi

Turizm teşvik yatırımları

Turizm sektörü yılın 10 aylık döneminde 240 yeni yatıran için 3.8 milyar liralık yatırım teşviği aldı.  Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan araştırmaya göre, 62 bin yeni yatak, 31 bin yeni istihdam oluşturacak 240 projenin yüzde 85'i Antalya, İstanbul, Muğla, İzmir, Konya'nın başını çektiği 15 ilde yer alıyor.  Turizm sektöründeki 3.8 milyar liralık yatırım bütçesinin yüzde 31.5'i Antalya'da, yüzde 16.8'i İstanbul'da bulunuyor. Bu iki il, yaratılacak istihdam, yeni oda ve yatak kapasitesi açısından da toplam değerlerin yarışma sahip. Teşvikten faydalanan proje halindeki tesislerin yüzde 37'sini 3 yıldızlı oteller oluşturuyor. Bu projelerle 12 bin civarmda yatağın devreye girmesi planlanıyor. 4 yıldızlı tesislerde 21 bin, 5 yıldızlı tesislerde de 26 bin yatak...