05 / 05 / 2024

Turizm yatırımcıları yapılan arazi

Turizm yatırımcıları yapılan arazi

Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsisleri ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağı konusu meclis gündemine taşındı..

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!

ABD'li yatırımcılar Londra'da son senenin en hızlı ticari emlak alımını yapıyor. Açıklanan rakama göre, Amerikalılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı. İşte detaylar...

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Özgür Demirtaş'tan borsa açıklaması: Küçük yatırımcıları incittiler!

Borsadaki hareketliliğe dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı X'ten ''Küçük yatırımcıları incittiler!'' açıklaması yaptı. Paylaşımının altına yapılan yorumlar ise tansiyonun yükselmesine neden oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Ankara'da yatırımcılar en çok bu ilçelere yatırım yapıyor! 

Ankara'da yatırımcıların en çok hangi ilçelere yatırım yaptığı belli oldu. İşte Ankara'nın en gözde yatırım yerleri...

Aydın'da arsa, arazi ve zeytinlik satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Aydın İli Çine Belediye Başkanlığı, Aydın Çine'de  yer alan arsa, arazi ve zeytinlikleri satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen söz konusu satış ihalesi 8 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

EKMAS Yapı ve ArsaVev'den devrim niteliğinde işbirliği! Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor!

EKMAS Group şirketlerinden EKMAS Yapı, imarlı ve projelendirilmiş arsalar sunan arsaVev ile iş birliği yaparak devrim niteliğinde bir modele imza attı. Arsa yatırımcıları kat karşılığı ile ev sahibi oluyor...

Altın yatırımcıları dikkat! Uzman isim uyardı, elinde para olan tereddüt etmesin alsın! Altın bugün ne kadar?

Güvenli liman yatırımcıları altın fiyatlarının seyrini merakla sorguluyor. Altının seyri stabil devam ederken uzman isimlerden peş peşe açıklama yapıyor. Peki, gram, çeyrek, yarım bugün ne kadar, kaç TL?

Türk ekonomisinde atılan olumlu adımlar yatırımcıların onayını aldı!

EBRD Bölgesel Başekonomisti Roger Kelly, "Türkiye'nin Ortodoks para politikalarına geçeceği vaadi ve bunun; önemli faiz artırımları, likidite ve kredinin sıkılaştırılması yoluyla yerine getirilmesi yatırımcıların onayını almıştır" dedi.

Altın yatırımcılarına acil kodlu uyarı geçildi. Piyasalarda alarm verildi. O altını görürseniz koşarak uzaklaşın

Altın yatırımcılarına yönelik çok önemli bir uyarı yapıldı. Altın fiyatlarının son dönemde yükselmesinin ardından sahte altın arttı. Sahte altın olduğunu fark ederseniz kesinlikle dükkanı ihbar etmeniz gerekiyor.

Gümüş yatırımcılarına kötü haber: 21 TL'nin altına sarkabilir

Altından sonra yatırımcılar en çok yatırımı gümüşe yapıyor. Altınla birlikte rekora yükselen gümüş için kötü haber geldi. Gümüş fiyatları 21 TL'nin altına sarkabilir. Peki gümüş fiyatları ne zaman düşüşe geçecek?

Gram altının 1.800 TL olacağı tarih resmen açıklandı! Altın yatırımcıları şimdiden hazırlığınızı yapın!

Altın ve para piyasları uzmanı İslam Memiş, gram altının  1.800 TL olacağı tarihi resmen açıkladı. Altın yatırımcıları şimdiden hazırlığınızı yapın!

Turizm yatırımcıları yapılan arazi Haberi

Turizm yatırımcıları yapılan arazi


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsislerine ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Kuyucuoğlu sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.


Kuyucuoğlu önergesinde "Kamu arazilerinin turizmi yatırımlarını artırmak ve geliştirmek amacıyla yerli ve yabancı girişimlere Bakanlığınız aracılığıyla arazş tahsisleri yapılmaktadır. Bu tahsislerin amacına ulaşıp ulaşmadığı ve ne kadar yatırım yapıldığı ve yabancı yatırımcı sayısı ülkemiz turizminin can çekiştiği şu günlerde merak edilen hususlar arasındadır. Diğer bir önemli konu ise, turist sayımız gittikçe düşerken, turizm gelirlerimizde de her yıl ciddi azalmalar yaşanmaktadır. 2017 yılının ilk iki ayında Türkiye'ye gelen turist sayısında geçen yılın ilk iki ayına göre yüzde 8,1 oranında azalma olmuştur. Bu oranın yaz...