18 / 05 / 2024

turizmci kardeşlerden manavgat ortaokul yatırımı

turizmci kardeşlerden manavgat ortaokul yatırımı

Yörükoğlu Tic. Tur. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Kara, Ahmet Kara ve Ramazan Kara kardeşler Manavgat'ta anne ve babaları adına 24 derslikli ortaokul yaptırıyor...

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Ölen bir kişinin mirası nasıl paylaşılır? Kardeşlerden biri reddi miras yaparsa ne olur?

Miras konusu pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Anne, babadan çocuklara, torunlara kalan mallara dair birtakım işlemlerin yerine getirilmesi istenmektedir. İşte o işlemlere dair detaylar!

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Kardeşler arasında gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağ iken gayrimenkulün tapudan satış yapılması sonucunda kardeşlerden biri tarafından açılan davanın sonucunun ne olacağı soruldu.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin anne ve babası 20 sene önce vefat ettiler. Kardeşlerden birisinin onay imzası vermemesi sonucunda miras paylaşımı gerçekleşmedi. Mahkemeye vermemiz mi gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

Arnavutköy'de sanayici kardeşler arasında mal varlığı kavgası!

Sanayici Mustafa ve Adnan Demirci kardeşler 250 milyon lirayı aşkın mal varlığını paylaşamayınca kavga çıktı. Dönemin Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Haluk Öztürk ile bazı polisler, kardeşlerden Mustafa Demirci’den yana oldu. Adnan Demirci de suç duyurusunda bulundu.

Tapu nasıl bozulur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kayınpederim 25 sene önce arsa almış. Arsaya tek kat bir ev yapılmış, kayınpederim evi kardeşlerinden ücretlerini ödeyerek aldı. Şimdi kardeşlerden biri tapuyu bozdurmak istiyor. Bozabilir mi, itiraz edebilir mi? Sonuç ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Rizeli kardeşler babalarının evini motorlu testereyle ikiye böldü!

Rize'nin İkizdere İlçesi Çiçekli köyünde iki kardeş babadan kalma ev konusunda anlaşmazlığa düşünce ilginç bir çözüm buldu. Ahşap evi motorlu testere ile ortadan ikiye bölen kardeşlerden biri, kendine düşen bölümü yıkıp yerine aynı boyutlarda yeni ev inşa etti.

Şanlıurfa’da arazi kavgası!

Şanlıurfa’da amca çocukları arazi anlaşmazlığı nedeniyle tüfekli kavgaya tutuştu. Olay sırasında, kardeşlerden 2'si öldü, 1'i de ağır yaralandı.

Rize'de miras kalan evi ortadan ikiye bölüp paylaştılar!

RİZE’nin Pazar İlçesi’ne bağlı Suçatı Köyü’nde ölen babalarından miras kalan kesme taş ev, iki kardeş arasında bölünerek paylaşıldı. Kardeşlerden biri kendine düşen bölümü yıkıp yerine yeni ev yapmaya başlayınca ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

turizmci kardeşlerden manavgat ortaokul yatırımı Haberi

turizmci kardeşlerden manavgat ortaokul yatırımı


Yörükoğlu Tic. Tur. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Kara, Ahmet Kara ve Ramazan Kara kardeşler anne ve babaları adına 24 derslikli ortaokul yaptırıyor.


Antalya Valiliğinde gerçekleştirilen Hacı Sultan-Mehmet Kara Ortaokulu’nun protokol töreninde Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Manavgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Hayırseverler Fehmi Kara, Ahmet Kara ve Ramazan Kara kardeşler hazır bulundu.


Hayırseverler diyarı Manavgat'ta yeni bir protokol yapıldığını belirten Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "Valimizin onayı ile 24 derslikli bir okulumuzun protokol yapılmasını gerçekleştirdik. Bu bizim Manavgat'ta göreve başladığımız tarihten itibaren 32'nci protokol 329'uncu dersliğe tekabül ediyor. Kara ailesine teşekkür ediyorum. İnşallah bu diğer arkadaşlarımıza örnek olur" dedi.


İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç ise, "Yörükoğlu Ticaret...