01 / 05 / 2024

turizmciler israilli turist

turizmciler israilli turist

Turizm sektörü Rus turistteki kaybı İran, Ortadoğu ve İsrail'le telafi edecek. TÜROFED Başkanı Ayık, "Sektör bu pazarları büyütmek için her türlü aksiyonu yapıyor" dedi..

Bodrum ve Marmaris'e gelen Rus turist sayısı azaldı!

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerindeki turizmciler, Rus rublesinin dolar karşısındaki düşüşü nedeniyle Rus turist sayısında azalma olduğunu dile getirdi.

Yunanistan Türkiye'den zengin turist bekliyor!

Ekonomik krizin derinden sarstığı Yunanistan, zor günleri iddialı olduğu turizm atağıyla atlatmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Yunan turizmciler Türkiye 'den daha çok turist göndermesini bekliyor.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Turizmciler 12 milyon transit yolcu hedefliyor!

Turizmciler, İstanbul havalimanlarında 12 milyona ulaşan transit yolcuların konaklamasını hedefleyen ve tüm kesimlerin katılacağı "ortak kampanya" çağrısı yaptılar.Bayındır, "En az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz" d

1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp!

Rusya’da ruble ve petroldeki değer kaybı Türkiye'nin ihracatı ve turizminde olumsuz etkisini göstermeye başladı. Bir yılda ihracatta düşüş yüzde 15 oldu. Turizmciler bu yıl, "1 milyon turist, 1 milyar dolar kayıp" bekliyor

Yakıt bizden turist Rusya’dan!

Turizmciler Rus turistleri kaybetmemek için düğmeye bastı. Geçen yıl 4.4 milyondan fazla Rus turist ağırlayan Türkiye’nin bu pazarı kaybetmemek için uçakların yakıtını karşılaması tartışılıyor.

Antalya kışın 60 bin Avrupalı engelli turist ağırlamaya talip!

Antalyalı turizmciler, kışın otellerin açık kalması için Avrupalı engelli turistleri ağırlamaya talip. Avrupalı ve İskandinav ülkesi vatandaşı 110 bin engelli turist kış döneminde başta İspanya, Mısır, Yunanistan, Tunus ve Türkiye'ye tatile geliyor.

Turizmde Arap baharı!

Yaz dönemini değerlendiren Bursalı turizmciler, Arap turist sayısındaki artışla birlikte yaz aylarında yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştıklarını söylediler. 2015 yılı için ise 110 yeni tesisin açılması bekleniyor...

Turizmcinin yüzünü Arap turistler güldürdü!

Yaz dönemini değerlendiren Bursalı turizmciler, Arap turist sayısındaki artışla birlikte yaz aylarında yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştıklarını söylediler. Vehbi Varlık, Türkiye'deki turizm yatırımlarının artışının olumlu seyrinde devam ettiğini belirtti

Turizmciler yerli turist bekliyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Konaklı Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Orkan, ağustos ayının ikinci yarısında doluluk oranında yaşanan düşüşü eylül ve ekim aylarında beklenen iç pazar artışıyla telafi etmeyi umut et

Otellerdeki doluluk oranlarında ciddi düşüşler var!

Otellerdeki doluluk oranlarında ciddi düşüşler var. Turizmciler yerli turist bekliyor 1 Turizm sektöründe, ağustos ayının ikinci yarısında otellerdeki doluluk oranlarında yaşanan düşüş, turizmciyi iç pazara yöneltti.

Antalya'ya gelen İsrailli turist sayısı yüzde 90 arttı!

Türkiye’nin Gazze saldırısı nedeniyle açık tutum aldığı İsrail’den Antalya’ya gelen turist sayısı ise yılın ilk 7 aylık döneminde yüzde 90 arttı. Bu sayı bir önceki yıla oranla yüzde 47 artarak 15 bin 932 oldu.

Antalya'ya gelen İranlı ve İsrailli turist sayısı arttı!

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu.

turizmciler israilli turist Haberi

turizmciler israilli turist

Rusya'da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turist sayısında düşüş bekleyen turizm sektörü alternatif pazar arayışına girdi. İç pazardaki payını güçlendirmek için çalışmalarını hızlandıran sektör oyuncuları, dışarıda da rotayı İran, Ortadoğu ve İsrail pazarına çevirdi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, sektörün bu üç pazarı yakın takibe aldığını belirterek, "Büyütmek için her türlü aksiyonlar yapılıyor" dedi. 


 2015'in nasıl geçeceğini öngörüyorsunuz? 

Turizm sektörü, 2014'te yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 5.6 ile dünya ortalamasının üzerinde büyüdü. Bu ülkemizin çok önemli ve klasikleşmiş bir destinasyon olduğunun kanıtı. 2015'e geldiğimizde ise bu yılın zor geçeceğini düşünüyoruz. Bunda Avrupa ve Rusya'nın yaşadığı ekonomik kriz, komşu ülkelerimizdeki sorunlar gibi global etkenler büyük rol oynuyor. Kaynak pazarlarımızdan gelecek turist sayısında bir düşüş öngörülüyor. Fakat biz sektörün dinamizmi ve esnekliğiyle...