27 / 04 / 2024

Turizmciler otellerini neden satıyor

Turizmciler otellerini neden satıyor

Geçtiğimiz yıl turist sayısındaki önemli azalma ile yara alan turizm sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. ETİK Başkanı Mehmet İşler, Eylül ve Ekim rezervasyonlarında gerileme yaşandığını, yatırımcıların otellerinden vazgeçtiğini söyledi.

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

İkitelli Olimpik Spor Kompleksi neden yıkıldı?

İBB Meclisi'nin CHP'li üyesi Abdul Hadi Akmugan, yazılı soru önergesinde Kadir Topbaş'a milyonlarca dolar değerinde ki İkitelli Olimpik Spor Kompleksi'nin neden yıkıldığını sordu.

Kaçak binaların aboneliği kaosa neden oldu!

Uzun zamanadır beklenen "Kaçak binaya kentsel dönüşüme girme şartı ile elektrik-doğalgaz-su aboneliği" resmi ve tüzel kurumlar ile belediyeler arasında "yönetmelikteki yasal boşluklar" nedeni ile kaosa neden oldu.

Kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak!

Keller Williams Cadde Bölge Müdürlüğü, İBB meclis kararı ile İstanbul Kadıköy’e getirilen binalara 15 kat sınırını değerlendirdi. Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde geçerli olacak kat sınırı yasası Kadıköy’de fiyat artışına neden olacak.

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Gülhane Parkı'ndaki duvar neden çöktü?

İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, İstanbul'da Gülhane Parkı'nda bir çay bahçesinin duvarının yıkılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Salıcı, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ilettiği önergede duvarın neden çöktüğünü sordu..

Neden emlak danışmanıyla çalışılmalı?

Aslında “Neden sahibinden değil de Emlak danışmanı ile çalışılmalı?” sorusunun cevabı çok basittir. Çünkü her işin uzmanı ile çalışmak, en doğru ve de en karlı sonucun elde edilmesi anlamına gelir.

Yeşil Vadi İnşaat neden Bursa'yı tercih etti!

Bursa'daki 7 projesiyle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Yeşil Vadi İnşaat'ın Genel Müdürü Salim Al Law, gayrimenkul sektöründe neden Bursa'yı tercih ettiklerini agazete' ik paylaştı.

Mehmet Kocadon'a imar kirliliğine neden olduğu için 15 ay hapis cezası!

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "imar kirliliğine neden olduğu ve ruhsata aykırı imalatlar yapıldığı" iddiasıyla hakkında açılan davada 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Çukurova'da kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine yasal süreç başlatıldı!

Çukurova Belediyesi Turgut Özal Bulvarı’nda kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine ültimatom verdi. 2 işyeri işgali sonlandırdı, diğerleri için yasal süreç işliyor.

Artan gökdelen sayısı ısı farklılığına neden oluyor!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Hazal Ocak bugünkü yazısında, İstanbul’un tarihi silüetine zarar verdiği söylenen gökdelenleri anlattı. Ocak, gün geçtikçe artan gökdelenlerin ısı farklılığına neden olduğunu belirtti.

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

Belediye meclislerinde neden hep imar konuşulur?

Posta Çukurova GAP Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Güneş bugünkü yazısında ''Belediye meclislerinde neden hep imar konuşulur?'' sorusuna cevap buldu. İşte Güneş'in o yazısı...

Turizmciler otellerini neden satıyor Haberi

Turizmciler otellerini neden satıyor

Geçtiğimiz yıl Ukrayna'da başlayan iç savaş ve gelen turist sayısındaki önemli azalma ile yara alan turizm sektöründe tehlike çanları çalmaya başladı. Haziran seçimleriyle gerilen ortam, ekonomik verilerin dengesini kaybetmesi ve artan terör saldırıları ile turizm sektörü de payına düşeni aldı. Eylül ve Ekim rezervasyonlarında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 40 gerileme yaşanırken zarar eden otellerin satışı ve devri gündeme geldi. Okulların açılışının ertelenmesine rağmen, turizmdeki daralma devam etti. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Eylül ve Ekim rezervasyonlarında yüzde 40'a varan gerileme yaşandığını belirterek, "2015'i kaybettik. Siyasi ve ekonomik istikrar sağlanmazsa ve elimizi çabuk tutmazsak 2016 yılında da yüzümüz gülmeyecek" dedi. 


Rakipler kullanıyor

Terörün ve istikrarsızlığın olduğu yerde turizmin olmayacağını belirten İşler, "Antalya'da turist arıyor. Antalya'ya yabancı turist...