02 / 05 / 2024

Turizmde Antalya

Turizmde Antalya

Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye otel doluluklarında Avrupa'da en sert düşüş yaşayan ülke oldu.

Antalya yabancı yatırımcının da gözdesi!

İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük markası olan Antalya turizmde bu yıl rekorlar kırarken yabancı gayrimenkul yatırımcılarının da ilgi odağı oldu.

Davut Çetin: Antalya'da konutta aşırı büyümeden kaçınılmalı!

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın üç önemli sektörü olan tarımda, turizmde ve konut sektöründe aşırı büyümeden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Küçük Oteller turizmde etik kodlarını imzaladı!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “Turizmde Global Etik Kodları” geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan bir tören ile turizm alanında faaliyet gösteren 8 firma ve sivil toplum örgütü tarafından imzalandı.

Küçük Oteller turizmde etik kodlarını imzaladı!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) “Turizmde Global Etik Kodları” geçtiğimiz hafta Antalya’da yapılan bir tören ile turizm alanında faaliyet gösteren 8 firma ve sivil toplum örgütü tarafından imzalandı.

Antalya akıllı kent oluyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Akıllı Kent’ projesini tanıtan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Akıllı kent projemizle teknolojide, turizmde, ulaştırmada, sağlıkta, güvenlikte, belediye hizmetlerinde yeni bir dönem başlıyor’ dedi.

Alternatif turizmde talep patlaması yaşanıyor!

Otel seçenekleri her geçen gün artan alternatif turizmde talep patlaması yaşanıyor.Antalya bölgesinde Adin Beach Otel, Modern Saraylar, Wome Deluxe Otel gibi tesisler birbiri ardına açılırken, tatilciler de yeni otellere yoğun ilgi gösterdi.

Antalya 2014'te turist rekoru kırdı!

Antalya turizmde yeni bir rekor daha kırdı. Kente gelen turist sayısı 406 bin kişi artarak 11 milyon 941 bin 954'e ulaştı Antalya 2014 yılını rekorla kapattı.

AKTOB verilerine göre turizmde Antalya'yı İstanbul ve Muğla izliyor!

AKTOB Araştırma Birimi verilerine göre, 7 ayda 3.2 milyar lira yatırım teşviki alan turizm sektörüne, 52 bin 816 yeni yatak ilave edilecek. Bu teşvikle kurulacak konaklama tesislerinde 12 bin 433 kişiye iş imkanı açılacak.

Bayram tatilinde Antalya doldu taştı!

Ramazan Bayramı nedeniyle iç turizmde ciddi hareketlilik yaşanırken, 5 günlük tatil döneminde yaklaşık 200 bin tatilci Antalya'yı tercih etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Hacısüleyman, otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını

Turizmde İstanbul, birinciliği Antalya’dan kapacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy tarafından yapılan açıklamaya göre turizmciler bu yıl 35 milyar $ gelir, 43 milyon turist bekliyor. İlk sırayı alan Antalya’nın ise tahtını 1-2 yılda kaptıracağı öngörülüyor.

Şükrü Sözen: Side'nin turizmde marka değerini en üst seviyeye çıkaracağız!

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'a 29 Mart yerel seçimleri sonrası 5 yıl içinde yaptıkları hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı. Sözen, Side'nin turizmde marka değerini en üst seviyeye çıkaracaklarını söyledi...

Turizm gelirinde aslan payı Antalya, İstanbul ve Muğla'nın!

Ülkeye kazandırdığı 30 milyar dolar civarındaki gelirle ekonomiyi sırtlayan sektörlerden turizmde aslan payı üç ilin. Türkiye'ye turizmden elde edilen her 100 liranın 75'ini Antalya, İstanbul ve Muğla kazandırıyor...

Antalya'ya 12 milyon turist geldi!

Antalya turizmde rekorlarla dolu bir yılı geride bıraktı. 2013 yılı içerisinde kente gelen yabancı turist sayısı ilk kez 12 milyon seviyesine ulaştı. 2012 yılında 10 milyon 300 bin turiste ev sahipliği yapan Antalya'da yüzde 8'lik bir büyüme sağlandı.

Turizmde Antalya Haberi

Turizmde Antalya

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) açıkladığı, dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global Haziran 2015 verilerine göre, Türkiye'nin Haziran 2015 otel doluluklarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.6 bir düşüş kaydedildi. Türkiye genelinde otel dolulukları ortalama yüzde 63.4 olarak gerçekleşti. 



TUROB'un rapora ilişkin değerlendirmesinde, Avrupa ülkeleri arasında, Türkiye'nin en büyük düşüş yaşayan ülke olduğu belirtildi. Raporda, haziran ayında tüm Avrupa genelinde yüzde 62.1 ile Rusya ve yüzde 63.4 ile Türkiye'nin en düşük doluluk oranına sahip iki ülke olarak öne çıktığı da ifade edildi. Ocak-Haziran 2015 dönemini kapsayan yılın ilk yarısında ise Türkiye'nin otellerdeki doluluk oranı geçen yıla göre yüzde 2.3 artış ile yüzde 62.5'i gösteriyor.



Bayındır: İnisiyatife davet ediyorum

Raporla ilgili bir değerlendirme yapan TUROB Başkanı Timur...