29 / 04 / 2024

Alternatif turizmde talep patlaması yaşanıyor!

Alternatif turizmde talep patlaması yaşanıyor!

Otel seçenekleri her geçen gün artan alternatif turizmde talep patlaması yaşanıyor.Antalya bölgesinde Adin Beach Otel, Modern Saraylar, Wome Deluxe Otel gibi tesisler birbiri ardına açılırken, tatilciler de yeni otellere yoğun ilgi gösterdi.




Otel seçenekleri her geçen gün artan alternatif turizmde talep patlaması yaşanıyor. Antalya bölgesinde Adin Beach Otel, Selge Beach Otel, Modern Saraylar, Akropol Otel, Wome Deluxe Otel gibi tesisler birbiri ardına açılırken, tatilciler de yeni otellere yoğun ilgi gösterdi. 


Elçi Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çobanoğlu, otellere olan yoğun talep nedeniyle yaz sezonunda gelecek tüketicilerin oda bulmakta zorluk yaşanabileceğini söyledi. Ramazan ayı indirimi kampanyası ve erken rezervasyon fırsatından yaralanmaları tavsiyesinde bulunan Çobanoğlu, "Alternatif otel sayısı az ve talebin fazla olması sebebiyle yer sıkıntısı yaşanıyor. Tatilciler şimdiden rezervasyon yaparlarsa hem uygun fiyatı yakalamış hem de yer sıkıntısı yaşamamış olurlar" dedi.

 

Tüketicilerin daha konforlu bir tatil geçirmeleri için aralıksız çalıştıklarını vurgulayan Çobanoğlu, müşteri taleplerini otellere ilettiklerini ifade etti. Sadece helal sertifikası olan otellerle çalıştıklarını ve helal gıda konusunda büyük titizlik gösterdiklerini vurgulayan Çobanoğlu, tatilciler için geliştirdikleri projeleri ise şu şekilde anlattı: "2015 sezonunda Mavideniz otel misafirlerimizin istekleri üzerine ahşap iskele yaptı. Ayrıca relax havuzu ve kaydıraklı erkekler havuzu ekledi. Mini club, çocuk parkı, bahçe cafe ilaveleri de yapıldı. Birçok otelde benzer düzenlemeleri yapıyor."


35 bin kişiyi tatile çıkardı Çobanoğlu, Türkiye ve Avrupa'nın birçok şehrinden 35 bin muhafazakâr ailenin 2014 sezonunda Elçi Tur ile seyahat ettiğini söyledi. Çobanoğlu, "Muhafazakâr ailelerimizin yaşam tarzına en uygun otellerimizde bu sezonda da hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu sezon da Ramazan ayına özel kampanyalar hazırladık. Buna göre misafirlerimiz 6 kalıp 5 ödeyecek. Ayrıca 0-12 yaş çocuk için para ödemeyecekler" ifadelerini kullandı. 


Sabah Tatil


Geri Dön