02 / 05 / 2024

turizmde çevre duyarlılığı

turizmde çevre duyarlılığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konaklama tesislerine verilen Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi'nin 3 kat artarak 103' e ulaştığını bildirdi...

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Adana Milli Emlak'tan satılık 31 gayrimenkul!

Adana Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Adana ili, Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ilçelerinde yer alan 31 gayrimenkulü satıyor...

Geleceğin binaları için yeni yapım teknikleri geliştirilmeli!

Türkiye'de yapı stokunun çevre duyarlılığı konusunda gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen Yeşil Rapido 2021’in ilk oturumu online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda bina inşaatlarında yapım tekniklerinin önemi tartışıldı.

Dünyanın geleceği için sıfır karbonlu yapılar inşa edilmeli! 

Türkiye'de yapı stokunun çevre duyarlılığı konusunda gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen Yeşil Rapido 2021’in ilk oturumu online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda sıfır karbonlu binaların önemi ele alındı. 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

Emlakbank'tan konut stoku için önemli adım!

Emlakbank olarak kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, çevre duyarlılığı, yapısal kalkınma ve sosyal konut projeleri üzerinde çalıştıklarını söyleyen EmlakBank Genel Müdürü Deniz Aksu, ''Konut stokumuzu daha sağlam, verimli ve çevreci hale getirme yolunda ciddi adımlar atacağız'' dedi.

Analiz Test Çevre Sağlığı Ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Analiz Test Çevre Sağlığı Ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Selehattin Baydemir ve Haşim Gençbay ortaklığında kuruldu. 

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

MİNT Çağlayan Türkiye'de EDGE'e başvuran ilk konut projesi oldu!

MİNT Çağlayan projesi ile 'EDGE’ sertifikasına başvuran ilk proje olma özelliğini taşıyor. Enerji verimliliği ve çevre duyarlılığıyla Türkiye’de ilk olmayı başardı.

İzmir'in 1/25 Bin Ölçekli Nazım İmar Planı kente ışık tutacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceğine yön verecek “1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı” çalışmalarını ilçe belediye başkan ve yöneticileriyle paylaştı. 2030 yılı hedef alınarak hazırlanan plan, yarattığı yeşil kuşak alanları ve yüksek çevre duyarlılığı ile öne çıkıyor.

Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz!

Bitkilendirilmiş çatıların çevre duyarlılığı konusunda iyi bir örnek oluşturduğunu söyleyen ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “Yeşil çatı uygulamalarını destekliyoruz” dedi.

turizmde çevre duyarlılığı Haberi

turizmde çevre duyarlılığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik konaklama işletmelerinde çevreye duyarlı yapılaşmanın teşvik edilmesi amacıyla konaklama tesislerine verilen Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi'nin 3 kat artarak 103'e ulaştığını bildirdi. 



Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülebilir turizm kapsamında, çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi ye özendirilmesi amacıyla konaklama tesislerine verilen Turizm İşletmesi Belgeli Konaklama Tesislerine Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi /Yeşil Yıldız Belgesi büyük talep görüyor. Çevrenin korunmasına yönelik önlemlerin dünya genelinde giderek daha fazla önem kazanması, turistlerin ve tur operatörlerin doğa dostu, çevreye duyarlı tesislere ilgilerinin artması ve sektördeki enerji maliyetlerinin yükselmesi tüm sektörü çevreye duyarlı tesisler konusunda bilgi sahibi olmaya ve bu yönde uygulamalar...