01 / 07 / 2024

turizmde kim birinci

turizmde kim birinci

Yılın ilk yarısında nüfusunun yarısı kadar turist ağırlayan Yunanistan, Akdeniz'in yıldızı oldu. Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı.

Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor!

Ramazan Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. Turizmde tatil yoğunluğu yaşanıyor. Kimisi memleketine kimisi de tatil bölgelerine gitmek için şimdiden plan yapmaya başladı. Yetkililer ise yolda kalmak istemeyen vatandaşları uyardı.

Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Kapıcı, bahçıvan veya güvenlik görevlisi çalıştırması durumlarında apartman yönetiminin çalışanların güvenliği için apartman acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Apartman acil durum planını kim hazırlar?

Doğan Acar:Ankara İstanbul YHT, turizmde hareketlilik sağlayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımına devam edilen Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılmasıyla birlikte iç turizmde de önemli bir hareketlilik yaşanması bekleniyor

Ekspertiz raporunu kim verir?

Konut kredisi almak istiyorsanız, konut ekspertizi almanız gerekiyor. Eksperler yaptıkları incelemeler sonucunda bir ekspertiz raporu hazırlıyorlar. Peki, eksperler tarafından hazırlanan ekspertiz raporunu kim verir?

İfraz işlemini kim yapar?

İfraz işlemi, bu gibi durumlarda yapılan tapu kütüğündeki değişiklik olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ayırma işlemi olarak da bilinen ifraz işlemi nasıl yapılır? İfraz işlemini kim yapar?

Türkiye, Avrupa'nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi!

Oracle Capital' in yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Avrupa' nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi. 33 ülkenin araştırıldığı raporda son 10'un 9' u Avrupa'da yer alıyor...

Tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemlerinde yapılan masraf kapsamında tapu harcının yanı sıra, tapu döner sermaye bedeli ücreti de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye ücretini kim öder?

Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapının tamamlanan bağımsız bölümlerine kısmi yapı kullanma izni düzenlenebiliyor Kısmi yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır gerekli belgeler nelerdir? Kısmi yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve binanın ruhsat eklerine uygunluğunu gösteren belgeye Yapı kullanım izin belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanım izin belgesini kim alır?

Yaz geldi, turizmde işe alımlar hızlandı!

Turizmde eleman arayışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, bu yıl üç katına çıktı. 2014’ün ikinci çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör turizm-otelcilik olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör ise bankacılık-finans oldu...

Tellaliye harcını kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellaliye harcına tabi tutuluyor. Peki, tellaliye harcını kim öder? Tellallık harcının mükellefi kimdir?

Bina inşaat harcını kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde yapılan ilave ve tadiller de dahil her türlü bina inşaatı, inşaat veya tadilat ruhsatı bina inşaat harcına tabi tutuluyor. Peki bina inşaat harcını kim öder?

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi!

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi. Setur, Engelsiz Erişim Derneği tarafından Yedinci Kemal Özceyhan Semineri kapsamında düzenlenen “Turizmde Erişilebilirlik Semineri”nde Engelsiz Erişim Derneği üyelerinin taleplerini dinledi.

turizmde kim birinci Haberi

turizmde kim birinci


Yılın ilk yarısında nüfusunun yarısı kadar turist ağırlayan Yunanistan, Akdeniz'in yıldızı oldu. Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan ve fiyatlarda indirime giden 11 milyon nüfuslu Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı. Geçen yılın aynı döneminde 5 milyon 936 bin turist çeken Yunanistan turist sayısını yüzde 17.07 artırdı.


Türk turizmi yüzde 4.7 arttı 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre ocak-haziran döneminde, Akdeniz çanağında en çok turisti 28 milyon 18 bin kişi ile İspanya ağırladı. İspanya'yı 15 milyon 238 bin turist ile Türkiye izledi. Türk turizmi 6 aylık dönemde yüzde 4.73 büyüme yakaladı. 


Mısır yüzde 21 geriledi

İç karışıklıklar nedeniyle turist girişleri duran Mısır ise 6 aylık dönemi yüzde 25.19 gerileme ve 4 milyon 432...