03 / 10 / 2024

turizmde kış sezonu nasıl geçecek

turizmde kış sezonu nasıl geçecek

Geçen yıl kuraklık nedeniyle kış mevsiminin beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağması nedeniyle bu sezonun geçen yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor

Hem yaz sezonu ve hem de durağan fiyatlar kiralık konut piyasasını hareketlendirdi!

Giderek yaklaşan yaz sezonu ve durağan fiyatlar kiralık piyasasını da hareketlendirirken, kiralık aramalarında yüzde 45 artış yaşandığını kaydeden uzmanlar, fiyatların dengeye oturduğunu, sene boyunca fahiş köpük artışı beklemediklerini dile getirdi.

Türkiye, turizmde ucuz ülke imajını kırdı: Turist başına ortalama harcama 1200 dolara çıktı!

Türkiye'nin turist başına ortalama harcamasının son 5 yılda 800'den 1200 dolara çıktığı kaydedildi. Böylece, Türkiye, turizmde "ucuz ülke" imajını büyük ölçüde kırmış oldu.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Denizde av sezonu başladı! Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit fiyatları belli oldu! Balık fiyatları ne kadar?

Denizde av sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Hamsi, palamut, levrek, çupra, istavrit, mezgit, sardalye, palamut, kalkan ve karides fiyatları belli oldu. Peki balık fiyatları ne kadar? 2023 güncel balık fiyatları kaç lira? İşte 5 Eylül 2023 balık fiyat listesi.

1 kilo istavrit kaç lira 2022? Çinekop fiyatı ne kadar? Şu anda hangi balığın mevsimi?

Balık sezonu yavaş yavaş başlıyor. Vatandaşlar, balığın ne kadar olduğunu, 1 kilo istavrit kaç lira 2022? Çinekop fiyatı ne kadar? şeklinde sorarak öğrenmeye çalışıyor. İşte detaylar!

Beyaz eşyada fırsat ürünler! Profilo 5 Ekim 2022 fiyat listesi

Eylül ayında enflasyon oranları artan gruplardan olan beyaz eşyada kış sezonu artışların artması beklenirken Profilo’nun 6 Ekim 2022 tarihli fiyat listesi şöyle. 

AVVA’dan 2022-23 sonbahar kış koleksiyonunda yüzde 30 indirim! İşte 26 Eylül 2022 AVVA fiyat listesi

Avva yeni sezona indirimle girdi. Erkek giyiminin önde gelenmarkası Avva 2022-23 kış sezonu seçili ürünlerinde sepette yüzde 30 indirim kampanyası başlattı. İşte Avva'nın indirimli fiyat listesi

Yeni bir kaban için, H&M Sonbahar-Kış sezonuna göz atın! 17 Eylül 2022 fiyat listesi..

H&M Sonbahar-Kış sezonu resmen satışa çıktı. Peki, yeni sezon ürünleri ne kadar? H&M yeni sezonda Paris sokaklarını kendine ilham alan bir stil oluşturdu. Cesur renkler, kareli iki parça, dikkat çekici rahat triko elbiseler ve eğlenceli pilili eteklerle H&M yeni sezon çok şık. İşte 17 Eylül 2022 fiy

Balık sezonu açıldı! İstanbul Balık Hal fiyatları ne kadar? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Balık Hali'nin pelajik balık, dip balık, diğer deniz ürünleri ve iç su balık çeşitlerinin 5 Eylül 2022 balık fiyatları açıklandı. Peki, Balık Hali'nde hangi balıklar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

12 litre ile bir makine dolusu bulaşığı yıkamak hayal değil! Samsung Bulaşık Makinesi 3 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Beyaz eşya fiyatları gitgide daha da artarken, sizler için en uygun en kullanışlı beyaz eşya ürünleri nerede var araştırıyoruz. Samsung sezonu muhteşem indirimlerle kapatıyor. İşte, Samsung DW60M5052FS 5 Programlı Solo Bulaşık Makinesi 3 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden son dakika açıklaması: TMO fındık alım fiyatları belli oldu! 1 Ağustos 2022 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), son dakika fındık alımı fiyatlarını açıkladı. TMO'nun 2022 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarının ayrıntılarını ve alıma başlanacak tarihi belli oldu.

Kış aylarında yüzde 100 zam geliyor Fiyatların artmaması imkansız

Birleşmiş Markalar Derneği üyeleri arasında hazırlanan Haziran Ayı Anketi’nin sonuçlarına göre, organize perakende sektöründe ciro oranı yüzde 80 arttı. Buna rağmen, adet satışları sınırlı kaldı. Öte yandan açıklamaya göre kış sezonu ürünlerinde yıllık bazda yüzde 100’e yakın fiyat artışları da şaşı

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Havaların ısınmasıyla birlikte tatil sezonu da açılırken, çalışanlar yıllık izinlerini kullanmaya başladı. Peki, yıllık izinlerde dikkat edilmesi gereken konular neler? İş yerinizden yıllık izin alırken hangi günleri yıllık izninize dahil etmemelisiniz? Tüm detaylar bu haberde.

turizmde kış sezonu nasıl geçecek Haberi

turizmde kış sezonu nasıl geçecek


Havaların soğumasıyla birlikte Türkiye genelinde ekim ayından itibaren birçok yüksek merkezde kar yağışının görülmesi kış turizmcilerini sezon için umutlandırdı. 


Geçen yıl kuraklık nedeniyle kış mevsiminin en sert yaşandığı ocak-şubat aylarında dahi kar yağışının beklenen seviyede olmaması nedeniyle zor günler geçiren turizmciler, bu yıl karın erken yağmasıyla nedeniyle sezonun önceki yıla göre daha iyi geçeceğini ümit ediyor. 


Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl özellikle kayak merkezlerinde yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle turizmcilerin ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını söyledi. 


Bu yıl Eylül ayından itibaren 3 bin 916 metre yükseklikteki Erciyes'te kar yağışının başladığını ve ekim-kasım aylarında ise yağışın 2 bin 200 rakımlı Tekir bölgesine kadar indiğini, bunun da turizmciler açısından sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden Sungur,...