24 / 07 / 2024

turizmde sigorta

turizmde sigorta

AKTOB'un SGK verilerinden derlediği verilere göre, Türkiye'de sigortalı çalışanların sayısı geçen yıla göre yüzde 6 artışla 13,3 milyon kişiye çıkarken, 790 bin kişilik artışın yüzde 14'ü turizmden sağlandı.

Yaz geldi, turizmde işe alımlar hızlandı!

Turizmde eleman arayışı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre, bu yıl üç katına çıktı. 2014’ün ikinci çeyreğinde en çok iş ilanı verilen sektör turizm-otelcilik olurken, iş arayanların en fazla başvuru yaptığı sektör ise bankacılık-finans oldu...

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi!

Setur, Turizmde Erişilebilirlik Semineri'ni gerçekleştirdi. Setur, Engelsiz Erişim Derneği tarafından Yedinci Kemal Özceyhan Semineri kapsamında düzenlenen “Turizmde Erişilebilirlik Semineri”nde Engelsiz Erişim Derneği üyelerinin taleplerini dinledi.

Aviva Sigorta hisselerini Kibele'ye devretti!

Aviva Sigorta A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aviva Sigorta 2.07.2014 tarih ve 14-23/467-206 no.lu kararıyla hisselerini Kibele'ye devretti.

Mobilya, kimya, plastik gibi riskli sektörlere sigorta müjdesi!

Sigorta yaptıramamaktan şikâyet eden kimya, mobilya, plastik gibi riskli sektörlerdeki işyerleri, Hazine’nin Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi sayesinde sigortalanacak. Merkez, 20 milyon Euro’ya kadar teminat verebilecek.

Sigorta sektörünün prim üretimi 10 milyar lirayı aştı!

Türkiye Sigorta Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliğinin (TSB) verilerine göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 10 milyar 626 milyon 457 bin lira olan prim üretimi, bu yılın eş döneminde yüzde 5,6 arttı...

Gayrimenkul fiyatlarındaki denge sigorta fiyatlarını düşürdü!

İSTANBUL Sigorta brokerliği ve risk yönetimi şirketi Marh'ın "Küresel sigorta sektör raporuna' göre dünyadaki gayrimenkul fiyatlarında devam eden rahatlama ile 2014 ilk çeyreğinde dünya sigorta fiyatları aşağı yönlü hareket etti.

Turizmde kadın istihdamının artırılması için 110 milyon Euro destek verilecek!

Turizmde kadın istihdamının artırılması için adım atan Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazırladığı Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi projesiyle sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına 10 milyon avro hibe verecek.

The İstanbul Edition turizmde engelleri kaldırıyor!

The istanbul Edition, turizm sektöründeki engelli istihdamını arttırmaya ve sektörde fırsat eşitliği yaratmaya yönelik sunduğu 'Turizmde Biz de Varız' adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilk mezunlarını verdi...

Kürşat Tuncel: Sigorta şirketleri inşaat tamamlanma sigortasına hazır mı?

Satış Küpü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel Sigorta şirketlerinin inşaat tamamlanma sigortasına hazır olup olmadığını anlatan bir makale kaleme aldı. Sigorta şirketleri inşaat tamamlanma sigortasına hazır mı?

Mehmet İşler: Türkiye turizmde önemli destinasyon haline geldi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler'e göre bulunduğumuz coğrafyadan Türkiye'yi çıkardığımız zaman burayı doldurabilecek başka bir ülke yok. Mehmet İşler, Türkiye'nin turizmde dünyada klasikleşmiş bir destinasyon merkezi.

Seda Hacıoğlu: Türkiye'de sigorta pazarı büyüyor!

EY Türkiye Denetim Hizmetleri Bölümü Ortağı Seda Hacıoğlu yaptığı açıklamada, sigorta pazarındaki büyümenin sektörün sürdürülebilir olabilmesi ve derin işlem hacmine ulaşabilmesi açısından önemli olduğunu belirtti

Kocasinan inşaat, eğitim, tarım ve turizmde büyüyecek!

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, turizmde çok iyi değerlere sahip olan Kocasinan'ın yeni projelerle Kayseri turizmine katkı sağlayacağını, eğitimde, inşaatta, sanayide, tarımda ve turizmde Kocasinan'ı büyüteceklerini söyledi.

Mehmet İşler: Türkiye turizmde önemli destinasyon haline geldi!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, "Türkiye turizmde dünyada klasikleşmiş bir destinasyon merkezi haline gelmiştir" dedi

turizmde sigorta Haberi

turizmde sigorta

Turizm sektöründe çalışan sayısı, 2014 haziran sonu itibarıyla 1 milyon 50 bin oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) SGK verilerinden derlediği verilere göre, Türkiye'de sigortalı çalışanların sayısı geçen yıla göre yüzde 6 artışla 13,3 milyon kişiye çıkarken, 790 bin kişilik artışın yüzde 14'ü turizmden sağlandı. Öte yandan bu yılın haziran ayında turizmde çalışan sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 1 milyon 50 bine yükseldi.Geçen yılın aynı ayında turizm istihdamı 937 bin düzeyindeydi. Söz konusu dönemde turizm istihdamının ülke çalışanları içindeki payı da yüzde 7,5'ten yüzde 7,9'a...