14 / 05 / 2024

Turizmde yeni istihdam kapıları

Turizmde yeni istihdam kapıları

Önümüzdeki 5 yılda turist sayısı 48,3 milyona ulaşması hedeflenen Türkiye'de, turizm sektöründe teşvikli yatırımların hacmi önemli oranda arttı. Yatırımcılar yılın ilk yarısında Anadolu'nun 47 ilindeki 161 proje için 1,8 milyar liralık teşvik aldı...

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem felaketinden etkilenen 11 kent için yeni istihdam paketini devreye sokacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin, "Deprem bölgesinde 25 bin istihdam paketini açacağız” dedi.

Depremzedeler için istihdam seferberliği başladı! İşte depremzedelere iş imkanı sağlayan şirketler!

Kahramanmaraş depreminin ardından büyük şehirlere büyük bir göç dalgası başlarken, depremzedeleri gelecek günlerde istihdam sorunu bekliyor. Bazı şirket ve holdingler de depremzedelere öncelik vermek üzere yeni istihdam kararlarını açıklamaya başladı.

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"

Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların yeni numarası “pes!” dedirtti. Farklı sektörlerden istihdam  dolandırıcılığı adlı yeni bir dolandırıcılık türüyle ilgili haberler gelirken, bu kez insanların iş umudunu kullanıyorlar. İşlerini pervasızca yapan dolandırıcılar, olmayan işler için otel

Osman Çelik açıkladı! Vakıf Katılım, 2023’te 600 yeni yeni istihdam sağlayacak!

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Genel Müdürü Osman Çelik, Vakıf Katılım olarak 2023 yılı itibarıyla 1 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermeyi ve 600 yeni istihdam sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Yeni istihdam kapısı yenilenebilir enerjiden geldi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından hazırlanan bir çalışmada, tüm dünyada salgının etkileri ve büyüyen enerji sorunlarına rağmen yenilenebilir enerji alanında bir yılda dünya genelinde 700 bin istihdam artışı yaşandı.

İş arayanlara müjdeli haber! 24 bin 169 personel alınacak! Tarihleri kaçırmayın

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesi dahilinde yeni iş ilanı yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanmış olan teşvik belgeleri ile toplam olarak 24 bin 169 yeni istihdam için önemli bilgiler geldi. İşte detaylar…

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

OGM sınavsız 338 sözleşmeli personel alacak! KPSS'den 60 puan alan herkes başvurabilir! İşte OGM personel alımı şartları

OGM koruma görevlisi, şoför, temizlik görevlisi gibi pozisyonlarda 338 yeni istihdam sağlayacak. Peki OGM personel alımı başvuru şartları neler? İşte OGM Personel alımı 2022...

İşsizlere müjdeli haber! Bakanlıkta aylık 8 bin 294 lira ile işe girmek mümkün! Sakın bu fırsatı kaçırmayın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasına göre; bakanlık kapsamında 50 bin yeni istihdam sağlanacak. Aylık ise yaklaşık olarak 8 bin 500 liraya kadar maaş verilecek. İşte detaylar…

Yeni istihdam modeli belli oldu! İşveren ve işçi detayı gözden kaçmadı!

İstihdamı arttırmak için yeni bir istihdam modeli oluşturuldu. İşte detayları ile yeni istihdam modeli Üretim Sürecine Katılım Programının ayrıntıları!

Karsan 2022'den umutlu! Cirosunu ikiye katlayacak!

Renault Megane Sedan'ın yeni üretimine başlanacağı hakkında bazı açıklamalarda bulunan Karsan CEO'su Okan Baş, bu üretimle birlikte yeni istihdam sağlayacağını açıklayarak otomobil şirketinin 2022 senesi ile ihracatı ve ciroyu ikiye katlayacağını öngördüklerini bildirdi.

Kütahya Altıntaş Zafer OSB'de 8 firmaya yer tahsisi!

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bulunan Zafer OSB’de birçok firmaya yer tahsis edildi. Toplam 348 milyon liraya ulaşan yatırım bedeliyle kurulması planlanan fabrikalarda 3 bin 335 yeni istihdam sağlayacak. 

Çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunlar istihdam edilecek!

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) HİTAM Orta Ölçekli Üretim ve Ticaret Üssü Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çevre ve şehircilik projelerinde yeni mezunların istihdam edileceğini dile getirdi. 

Turizmde yeni istihdam kapıları Haberi

Turizmde yeni istihdam kapıları


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yatırımcılar yılın ilk yarısında Anadolu'nun 47 ilindeki 161 proje için 1,8 milyar liralık teşvik aldı. Böylece sektörde 131 yeni yatırımla yaklaşık 30 bin yatak ve 7 bin istihdam kapasitesi doğdu. 


Bu yılın ilk 5 aylık döneminde alınan söz konusu projelerin "131'i tamamen yeni yatırım" oldu.


Projelerde Antalya yüzde 34 ile ilk sırayı alırken, onu yüzde 16 ile İstanbul, yüzde 5 ile Muğla ve Mersin izledi. Hatay, İzmir, Gaziantep, Kocaeli ve Konya da ilk 10 içinde bulunuyor.


-En fazla pay 4 yıldızlı otele


Tesislerin sınıf ve tür dağılımında 4 yıldızlı tesisler yüzde 37'lik payla ilk sırada, bunu yüzde 35,1'lik payla 3 yıldızlı, 12,2'lik payla 5 yıldızlı tesisler ve yüzde 10,7'lik payla butik oteller izledi. 


Yeni tesislerle oluşturulacak iş olanakları açısından...