13 / 05 / 2024

turizmdeki düşüş esnafı etkiler mi

turizmdeki düşüş esnafı etkiler mi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, turist sayısındaki dönemsel düşüşün esnafı kısa süreli olumsuz etkileyebileceğini ve bayramdan sonra iç turizmin pik yapması ile her şeyin düzeleceğini söyledi.

Son dakika! Pazarcı esnafına vergi müjdesi! Meyve, sebze fiyatları düşecek! İndirim geliyor!

Pazar esnafını gelir vergisinden muaf tutacak düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Pazarcıların gerekli kriterleri yerine getirmesi halinde gelir vergisinden istisna tutulacak. Peki bu durumda tezgahlara nasıl yansıyacak? İşte detaylar...

Pazar esnafının omuzlarındaki vergi yükü azaltılıyor! Bu haber vatandaşa da yarayacak! Fiyatlar düşüyor mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar esnafını gelir vergisinden istisna tutacak düzenlemeyi kamuoyuna duyurdu. Böylece esnafın omuzlarındaki vergi yükü azaltılmış olacak. Peki pazar fiyatları düşecek mi?

EYT’yi kaçıranlar ve Bağ-Kur’lu esnaf için yeni düzenleme mi geliyor?

Emeklilik yaşının kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi, esnafın prim gün sayısının düşürülerek erken emekli imkanı doğması gibi adımlar gündemde. Peki düzenlemeler ne zaman yapılacak, Bakan bu konuda ne dedi? Hemen okuyun!

Altın dip yaptı vatandaş kuyumcuya koştu! Esnaf uyardı bu düşüş...

Gram altın fiyatlarının büyük bir düşüşe geçmesinin ardından vatandaşlar kuyumculara akın etti. Kuyumcu esnafından yatırımcılara önemli uyarılar geldi.

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

Dereli'de selden etkilenen esnaf için 120 dükkan inşa ediliyor!

Giresun'daki selden etkilenen Dereli'de yıkım kararı alınan binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 120 dükkanın inşaatı başladı...

Bolu esnafına 'Esnaf İşleri Müdürlüğü birimi' müjdesi!

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, yukarı çarşı esnafından talep edilen ücretlerin alınmayacağını söyleyerek müjdeyi verdi. Özcan, Esnaf İşleri Müdürlüğü birimi kurulacağını açıkladı.

Forum İstanbul'da dövizle kira ödeyen esnaf, kepenk kapattı!

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde dövizle kira ödeyen esnaf kepenk kapatma eylemi yaptı...

Esnaf büyük konut sitelerinde dükkan açmalı!

Şehirlerde inşa edilen 3-4 bin kişilik sitelerde esnafın dükkan açması gerektiğini ifade eden Başkan Palandöken, "Sitelerde küçük esnaf ve sanatkarın içerisinde yer aldığı cadde mağazacılığı geliştirilmeli." dedi.

Esnaf kentsel dönüşüm istiyor mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan İslam Memiş, bugünkü yazısında kentsel dönüşüm projelerinde esnafın durumunu değerlendirdi. İşte o haber...

Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi eski binası kiraya verilecek!

Sınırlı Sorumlu Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin 2016 hesap yılına ait olağan genel kurul toplantısı geçtiğimiz pazar günü yapılarak kabul edildi.

Kentsel dönüşümde esnaf stratejik konuma sahip!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Başkan Edebali, Türkiye'ye rol model olacak kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm ne durumda?

Trabzon’un Pazarkapı Mahalle esnafı kentsel dönüşüm sürecini anlattı. Dönüşüm projeleriyle Trabzon'un çehresi değişiyor, izbe binalar yıkılıyor, mezbelelik görüntüler ortadan kalkıyor.

turizmdeki düşüş esnafı etkiler mi Haberi

turizmdeki düşüş esnafı etkiler mi

Ülkemizin yüksek turizm potansiyeli ve bölgenin güven veren ülkesi olması turistler için cazip kıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye turizm açısından dünya üzerinde en önemli ülkeler arasındadır. Bölgemizin de en güvenilir ülkesi. Turist sayısındaki dönemsel düşüş esnafımızı kısa süreli olumsuz etkileyebilir ama bayramdan sonra iç turizmin pik yapması her şey düzelecektir” dedi. Çevre ülkelerden ülkemize gelen turist sayısının düşmemesi için önlemlerin alınmasını ve turizm çeşitliliğinin ön plana çıkarılması isteyen Palandöken, “Geçen yıl 41 milyonu aşkın turist ülkemizi ziyaret etti. Bu yıl Haziran ayındaki genel seçim ve arkasından Ramazan ayının başlaması hareketliliği azaltmış gösterebilir ama bayramla beraber gelecek turistler ile iç turizmi de dahil ettiğimizde çok hareketlenecektir. Bayramda 7 milyon vatandaşımızın memleketlerine ve...