05 / 05 / 2024

Turizmden kazanç

Turizmden kazanç

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu.

Eskişehir Bademlik Termal Tesisi yarın açılıyor!

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’in de termal turizmden kazanç elde etmesi için başlattığı termal otel projesi tamamlandı. Rixos Grubu tarafından işletilecek termal tesis, yarın yapılacak törenle hizmete açılacak.

Eskişehir Bademlik Termal Tesisi 20 Haziran'da açılacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’in de termal turizmden kazanç elde etmesi için başlattığı termal otel projesi tamamlandı. Rixos Grubu tarafından işletilecek termal tesis, 20 Haziran'da açılacak...

2013 yılında uluslararası turizmden 1,4 trilyon dolar ciro elde edildi!

2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu Avrupa, 489,3 milyar dolar ile geçen sene uluslararası turizmden elde edilen gelirin yüzde 42'sini alarak en büyük paya sahip oldu.

Dünya'da turizmden elden edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu!

BM Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu. Dünya turizm harcaması 2013 yılında 1 trilyon 377 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Soma'daki kazanın olduğu maden ocağında yer altındaki bütün işler durduruldu!

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemeler sonucu, Soma'da maden faciası yaşanan ocağın güvenliğini sağlamak ve kazanın etkilerini silmek dışında yer altındaki bütün işlerin durdurulmasına karar verildi...

Turizmden elde edilen ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı!

Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) son barometresine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı.

Gayrimenkullerde neler ticari kazanç?

Ticari kazanç; her türlü ticari ve sınai faaliyetten doğan kazançtır. Ticari kazancı; faaliyetin sermaye ve emekten oluşan bir organizasyona dayanması ve bu organizasyonun işlemlerindeki devamlılık belirler. Peki, gayrimenkullerde neler ticari kazanç?

Kazanç paylı aile malları ortaklığı nedir?

Kazanç paylı aile malları ortaklığının konusu ve sona erme sebepleri ile ilgili yasal esaslar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor. Buna göre Kazanç paylı aile malları ortaklığı nedir?

Turizmde doğru analiz yapan kazançlı çıkacak!

Türkiye'de otelcilik sektörünün doğru analizler gerçekleştirerek sağlıklı yatırımlara yönelmesi gerekiyor. Butik ve konsept otelcilik yatırımları, doğru yatırım açısından büyük önem kazanıyor. Turizmde doğru analiz yapan kazançlı çıkacak.

Değer artış kazancı vergisi ticari kazanç ayrımı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel yükümlülükler bulunuyor. Söz konusu değer artış kazancı vergi ödemesi nasıl tespit edilir? İşte değer artış kazancı vergisi ticari kazanç ayrımı...

Gayrimenkul satışlarından doğan kazançlar nasıl vergilendirilir?

Şükrü Kızılot "Gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları" konusunu ele aldı. Vergilendirilecek Kazançlar Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan kazançların değer artış kazançları olarak vergilendirilmesi için neler yapılmalı?

Gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmalarından doğan kazanç kapsamında gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı nasıl yapılır? İşte taşınmaz satışında ticari kazanç unsurları bu haberde...

Ticari kazanç ne demektir?

Gelir Vergisi Kanununda "gayrimenkullerin alım satımı ve inşa işleriyle devamlı olarak uğraşanların bu işlerden elde ettikleri kazançlar"ın ticari kazanç olarak değerlendiriliyor. Peki gayrimenkul ticari kazanç ne demektir?

Turizmden kazanç Haberi

Turizmden kazanç

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın ilk çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.Buna göre, turizm geliri ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,3 arttı ve 4 milyar 868 milyon 890 bin dolara ulaştı. Turizm gelirinin yüzde 78,8'i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 21,2'si ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi. 


Bu çeyrekte yapılan harcamaların 4 milyar 457 milyon 546 bin dolarını kişisel, 411 milyon 343 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.


Kişi başı ortalama 911 dolarlık harcama


Yılın ilk çeyreğinde ziyaretçilerin kişi başına ortalama harcaması 911 dolar olurken, yabancıların ortalama harcaması 884 dolar, yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcaması ise 994 dolar olarak gerçekleşti.


Çıkış yapan ziyaretçi sayısı yüzde 5,5 arttı


Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçi sayısı, söz konusu dönemde yüzde 5,5 artarak...