02 / 05 / 2024

Türk Akımı yatırım bedeli

Türk Akımı yatırım bedeli

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Pakistan'da inşa edilen dev şehir için Türk firmalara yatırım çağrısı!

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası devam eden konut ve yaşam alanları projesi için görüşmeler yapmak amacıyla Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısında bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada. Bu yatırımları daha da teşvik edeceğiz. Malta, inşaat alanında Türk firmalarına güvendiği için önemli işleri Türk firmalara verdi" dedi.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

Körfez'de Türk inşaat yatırımları azalacak mı?

Katar krizi Türkiye’deki yatırımcıları endişelendiriyor. Türkiye’de hız kazanan müteahhitlik sektörünün Körfez'de inşaat projelerinin askıya alınmasıyla yavaşlaması bekleniyor.

Türk şirketlerin Katar yatırımları tam gaz devam ediyor!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şelale Kadak bugünkü yazısında Türklerin Katar'daki yatırımlarından söz etti. İşte o haber...

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

Türk Akımı'nda inşaat önümüzdeki günlerde başlıyor!

Gazprom'un Türk Akımı'nda inşaat için çalışmalarını tamamladığı, inşaata önümüzdeki günlerde başlanabileceği açıklandı.

Türk Akımı'nın inşaatı 2020'ye kadar bitecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi'nde konuştu. Albayrak, Türk Akımı Projesi'nin 2020'ye kadar biteceği müjdesini verdi.

Türk Akımı'nda inşaat bu yaz başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde boru hattının inşasına bu yaz başlayacağı bildirildi.

Türk Akımı yatırım bedeli Haberi

Türk Akımı yatırım bedeli

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.


Onaylanmak üzere Duma’ya gönderilen Türk Akımı anlaşmasına dair açıklamada, “İki hatlı projenin gerçekleşmesi için gereken yatırım, daha önce Güney Akım kapsamında yapılan harcamalar da dahil olmak üzere yaklaşık 7 milyar euro” ifadelerine yer verildi. Sputnik'te yer alan habere göre Türk Akımı’nın sadece ilk hattının Rusya bütçesine yıllık getirisinin ise yaklaşık 750 milyon dolar olacağı...