02 / 05 / 2024

Türk Akımı yatırımları

Türk Akımı yatırımları

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada. Bu yatırımları daha da teşvik edeceğiz. Malta, inşaat alanında Türk firmalarına güvendiği için önemli işleri Türk firmalara verdi" dedi.

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Yatırım Programı'ndaki ulaşım yatırımları!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Yatırım Programı'ndaki ulaşım yatırımları..

Sst Turizm Ve Tarım Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sst Turizm Ve Tarım Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Salim Satır tarafından kuruldu.

Türkiye'nin Balkanlardaki yatırımları Avrupa'yı korkuttu!

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'nin Balkanlardaki yatırımlarını dünyaya servis etti. Ajans, AB liderlerinin Balkan ülkeleriyle apar topar zirve düzenlemesine dikkat çekti..

Siirt'in ulaşım yatırımları TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, bu yıl Siirt'e yapılması planlanan ulaşım yatırımlarını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Adıyaman'a yapılması planlanan ulaşım yatırımları TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu 2018 yılında Adıyaman iline yapılması planlanan ulaşım yatırımlarının neler olduğunu sordu..

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı yatırımları Haberi

Türk Akımı yatırımları

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.


Onaylanmak üzere Duma’ya gönderilen Türk Akımı anlaşmasına dair açıklamada, “İki hatlı projenin gerçekleşmesi için gereken yatırım, daha önce Güney Akım kapsamında yapılan harcamalar da dahil olmak üzere yaklaşık 7 milyar euro” ifadelerine yer verildi. Sputnik'te yer alan habere göre Türk Akımı’nın sadece ilk hattının Rusya bütçesine yıllık getirisinin ise yaklaşık 750 milyon dolar olacağı...