29 / 04 / 2024

türk çelik firmalarına kötü haber

türk çelik firmalarına kötü haber

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, ABD Ticaret Bakanlığı’nın Türk menşeli inşaat çeliğine yönelik uygulayacağı yüzde 3.64 oranındaki yeni vergiye itirazda bulunacaklarını açıkladı.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Türkşeker fabrikalarına 613 geçici işçi alınacak! Bu tarihleri aman kaçırmayın! Tek tek açıklandı! 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'nin (Türkşeker) bünyesindeki fabrikalarda istihdam edilmesi amacıyla farklı branşlarda toplam 613 geçici işçi alınacağını duyurdu. Peki başvurular ne zaman?

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Türk Hava Yolları’na hizmet veren taşeron şirket çalışanlarına kadro müjdesi!

Türk Hava Yolları’na iş yapan şirketlerde çalışan personele kadro müjdesi geldi. THY Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr Ahmet Bolat, taşeron şirketlerde çalışan personelin kadroya alınacağı duyurdu.

Kanal İstanbul çevresindeki arsalar 'Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur' diyerek satışa çıkarılmış!

Geçen haziran ayında İstanbul'da kurulan Elhaj Grup, kanal manzaralı arazilerini “Türk vatandaşlığına geçmek isteyenler için uygundur” diyerek satışa çıkarmış.

Amerika'dan Türk kamu bankalarına yaptırım tehdidi!

ABD'li üst düzey bir yetkili, Türk kamu bankalarına yaptırım uygulayabileceklerini açıkladı.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Türk Lirası mevduatına bir destek adımı daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı

Hükümetin liralaşma politikası kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. 20 Aralık'ta çıkarılan Kur Korumalı Mevduat, Gelire Endeksli Senet, Türk lirası kredi kullanımında döviz limiti sınırlaması adımlarından sonra şimdi TL mevduatlarına uygulanan stopaj indirimlerinin süresi uzatıldı.

Arçelik Türk kahvesi makinelerinde 350 TL'ye varan indirimler! İşte 4 Nisan 2022 fiyat listesi...

Arçelik Türk kahvesi makinelerinde Nisan ayına özel fırsatlar başladı. Arçelik Türk kahvesi makinelerinde 350 TL'ye varan indirimler yapıldı. İşte 4 Nisan 2022 fiyat listesi...

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

türk çelik firmalarına kötü haber Haberi

türk çelik firmalarına kötü haber

ÇİB’den yapılan açıklamaya göre, ABD makamları ABD’li yerli üreticilerin talepleri doğrultusunda hesaplama şeklini değiştirerek Türk menşeli inşaat çeliğine karşı yeni bir vergi oranı kararlaştırdı.


ABD Ticaret Bakanlığı, 9 Eylül 2014′te açıkladığı inşaat çeliği anti-damping soruşturması nihai kararında anti-damping oranlarını tüm Türk firmaları için yüzde sıfır olarak belirlemişti. Ancak bu kararın ardından ABD’li yerli üreticiler tekrar hesaplama yapılması için temyize gitti.


Hesaplama metodolojisini değiştiren ABD Bakanlığı, daha önce yüzde sıfır olan vergiyi artırarak yüzde 3.64 olarak hesapladı.


Yeni vergi oranının hemen uygulanmaya başlanmayacağını belirten Ekinci, “Süreç henüz tamamlanmamıştır. İlgili taraf olarak 25 Mart’a kadar görüşlerimizi otoritelerle paylaşacağız” dedi ve ekledi:


“Temyiz sonucundaki yeni hesaplama yönetiminin hukuki bir yanı yoktur. Çelik İhracatçıları Birliği olarak ABD’de birlikte çalıştığımız hukukçularımız ile itirazımızı gerçekleştirecek ve süreci yakından takip...