09 / 05 / 2024

Türk dizilerinde kullanılan mobilyalar

Türk dizilerinde kullanılan mobilyalar

TV dizilerimizin yanı sıra mobilyalarımız da Arapların gözdesi oldu. Ekranlarda görülen mobilyalara özellikle Suudi Arabistanlılardan talep yağıyor

Türk Telekom Prime'dan evde internet kullanıcılarına özel kampanya!

Türk Telekom Prime, evde internet kullanıcılarına özel Tivibu GO Süper Paketi kampanyası yapacağını açıkladı. Buna göre, şirketten yapılan açıklama kapsamında, Türk Telekom Prime evde internet kullanıcıları, 6 ay boyunca Tivibu GO Süper Paketi'nden ücretsiz kullanabilecekler.

Türk Telekom'dan zam şoku! İnternete 200 lira zam mı geldi? Türk Telekom internet kullanıcıları hemen baksın!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Türk Telekom ile ilgili zam konusu gündeme düştü. Türk Telekom internete zam geldiği belirtilirken vatandaşlar ''Türk Telekom internete zam mı geldi?'' sorusunu araştırıyor. İşte detaylar...

22 ülkeye satılan Türk somonu 50 milyon dolara ulaştı!

Türkiye'den 2023 ocak ve mart döneminde başta Rusya Federasyonu olmak üzere 22 ülkeye yapılan Türk somonu dış satımı, yüzde 77 artışla 44,9 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Dijital ortamda kullanılan ve bir merkez bankası tarafından yönetilmeyen para birimleridir. Bu tür para birimleri, genellikle kripto para birimleri olarak bilinir Son yıllarda kullanılan kripto paraların önüne geçilmekte zorlanılırken, Merkez Bankası,  Dijital Türk Lirası ile ilgili açıklama yaptı.

Türk Telekom’un yerli eSIM teknolojisi akıllı telefonlar için hazır! Ek ücret ödemeden yararlanın

Türk Telekom, mobil dünyada çığır açan yerli eSIM teknolojisini yeni çıkan tüm akıllı cep telefonlarında kullanıma sunuyor. Türk Telekom kullanıcıları, yüzde yüz yerli teknolojiyle üretilen eSIM hizmetinden numaralarını değiştirmeden ve ek ücret ödemeden yararlanabilecek.

A101’de satılan Arzum Okka Minio Jet Türk Kahvesi Makinesi ne kadar? A101 indirimli fiyat listesi…

Bol köpüklü bir Türk kahvesi pişirmek için ihtiyacınız olan tek şey A101’de satılan Arzum Okka Minio Jet Türk Kahvesi Makinesi. A101 indirimli fiyat listesi 31 Ağustos 2022…

Türk Lirası mevduatına bir destek adımı daha! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı

Hükümetin liralaşma politikası kapsamında atılan adımlara bir yenisi daha eklendi. 20 Aralık'ta çıkarılan Kur Korumalı Mevduat, Gelire Endeksli Senet, Türk lirası kredi kullanımında döviz limiti sınırlaması adımlarından sonra şimdi TL mevduatlarına uygulanan stopaj indirimlerinin süresi uzatıldı.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

Merkez Bankası swap işlemlerinde kullanılan TL faizini yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) swap işlemlerinde kullanılan Türk lirası faizini yüzde 11,75'e yükseltti.

Türk Hava Kurumu Tayyare Evleri’nin peşinde!

Türk Hava Kurumu (THK), Laleli’deki otel olarak kullanılan Tayyare Evleri’ni geri almak için Odeabank ve Keskin Holding’le görüşmelere başladı. 

Meghan Markle yeni evi için Türk motifleri istedi!

Dört yıl önce İstanbul'da Soho House isimli otelde kalan Meghan Markle, yeni evlerinin de bu otele benzemesini istedi. Markle, duvarlarda Türk motiflerinin kullanılmasını istedi.

Türk mermeri 3. Havalimanı için görücüye çıktı!

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, 3. Havalimanı’nın Türkiye’nin gururu ve dünyaya açılan penceresi olacağını belirterek, uzun süredir havalimanında Türk taşı kullanılması gerektiğini dile getirdik. Nihayet çağrımız cevap buldu” dedi.

Konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik tüketimi arttı!

Soğuklar, konutlarda kullanılan Doğalgaz tüketimini de artırdı. Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konutların gaz ihtiyacını karşılamak için ‘çok ivedi' başlıklı yazıyla müşterilerine gaz kesintilerine başladığını bildirdi.

Türk dizilerinde kullanılan mobilyalar Haberi

Türk dizilerinde kullanılan mobilyalar


Ortadoğu'da oldukça popüler olan Türk dizileri, Arapların tüketim alışkanlıklarını da etkiliyor. Dizilerde görülen mekanları merak edip Türkiye'yi ziyaret eden Araplar, yine dizilerde yer alan eşyaları da satın alarak evlerinde kullanıyor. Türk mobilyaları da son dönemde Arapların gözdesi halinde. Özellikle Suudi Arabistan'da dizilerde görülen mobilyalar istenmeye başladı.

2013 yılında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen, ‘Mobilya Sektöründe Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi' çerçevesinde, bu ülkeye ihracatta önemli gelişmeler yaşandı. 2013'te 81.2 milyon dolar olan Suudi Arabistan'a mobilya ihracatı 2015'te 159.7 milyon dolara yükseldi.

Arap ülkelerinde Türk mobilyasının marka algısının kalite ve tasarımı ile çok yüksek olduğunu anlatan Tuna Ev Genel Müdürü Ayşe Tuna Gülsoy, “Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'daki yatırımları, birçok sektörde olduğu gibi mobilya sektörünü de olumlu anlamda etkiledi. Özellikle, son yıllarda Arap...