03 / 05 / 2024

Türk gayrimenkul piyasası

Türk gayrimenkul piyasası

24 GPY 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olarak nitelendirilen MIPIM’de “Türkiye Gayrimenkul Piyasası'nda Yeni Yatırım Olanakları ve Fırsatlar” konulu bir panel gerçekleştirdi.

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

COVID-19 Türkiye gayrimenkul pazarını nasıl etkileyecek?

Colliers, 'COVID-19 Sürecinde Türkiye Gayrimenkul Piyasası Mayıs 2020' raporunda Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu ve salgın sonrası beklentileri değerlendirildi. Rapora göre, konut piyasasında bahçe, yeşil alan gibi sosyal olanakların olduğu konut alanlarına talep artacak...

Diyar Türk Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Diyar Türk Gayrimenkul Limited Şirketi Bağcılar'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Saad Alhosri tarafından kuruldu.

Itıqan Türk Gayrimenkul Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Itıqan Türk Gayrimenkul Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ola Y.I. Jawadah tarafından kuruldu.

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Türk emlak piyasası tüm Ortadoğu’nun ilgisini çekiyor!

Emlak Uzmanı Rodi Kayım, Türk emlak piyasasının sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çektiğini belirtti...

Alo Türk Gayrimenkul ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alo Türk Gayrimenkul ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 600 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Alkader Watar ve Bakri Mlayes ortaklığında kuruldu. 

Türk gayrimenkul piyasası Haberi

Türk gayrimenkul piyasası

Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) Primo’yu kuran 24 GPY, MIPIM 2016 fuarında yabancı yatırımcılarla buluştu. 16 Mart’ta İstanbul çadırında, 24 GPY Genel Müdürü Erdem Güler’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Türkiye’de yeni bir yatırım enstrümanı olan gayrimenkul yatırım fonları hakkında bir sunum yapıldı. Ardından 24 GPY Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay ve PwC ortaklarından Ersun Bayraktaroğlu tarafından “Türkiye'de Gayrimenkul Piyasasını ve Yatırım Fırsatlarını” konu alan soru cevap kısmıyla panele devam edildi. 


Panelde Türkiye gayrimenkul sektörü ve gayrimenkul yatırım fonları ile ilgili açıklamalar yapan Yeniay “Gayrimenkul sektörü ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırımın üçte birinden fazlası gayrimenkul sektörüne yapıldı. Ülkemiz insanının da gayrimenkule ilgisi düşünüldüğünde, gayrimenkulün ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu görebiliyoruz. Bu noktada gayrimenkul yatırım...