03 / 05 / 2024

Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi nereye yapılacak

Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi nereye yapılacak

Gaziantep'te kurulması planlanan Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi için Büyükşehir Belediyesince yer belirlemesi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Türk gayrimenkul şirketleri Dünya Kupası öncesi Katar'da yatırımcı arayışına çıktı. Türkiye'de artan inşaat maliyetleri nedeniyle çözüm arayışında olan sektör Katar'ın elit kesimine proje beğendirmek için yarışa girdi. İşte detaylar...

Türk müteahhitler Katar'da 19,1 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk gayrimenkul şirketleri, İstanbul Ticaret Odası (İTO) önderliğinde Cityscape Katar Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na (Cityscape Qatar 2022) çıkarma yaptı.

Türk inşaat sektörü uluslararası pazarda marka haline geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat sektörünün uluslararası pazarda marka haline geldiğinin altını çizdi. Yenigün, yurt dışında yıllık 20 milyar dolar, orta vadede ise 50 milyar doların üzerinde proje üstlenme hedefini koruduklarını söyledi.

Türk-Katar koleji kuruluyor!

Özel Antalya Koleji, Katar’da Türk - Katar Koleji’ni kurmak için düğmeye bastı. Kolejin 2021 yılı sonunda açılması planlanıyor.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine destek!

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Türkiye ve Katar arasındaki ticari faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Göksu, açıklamasında Türk inşaat şirketlerinin Katar'daki alt yapı projelerine destek verdiğini söyledi.

Türk inşaat şirketlerinden Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı!

Türk inşaat şirketlerinin, 2002'den bu yana Katar'daki altyapı projelerine 18 milyar dolardan fazla katkı sağladığını

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruldu!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1 milyon TL yatırım bedeliyle kuruldu.

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul Fuarı'na Türk firmalardan yoğun katılım!

1. Uluslararası Erbil Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı kapılarını bugün açıktı ve 22 Eylül'de sona erecek. Fuara 25 Türk firması katıldı...

Türk yatırımcılar gözlerini Katar’a çevirdi!

2022'de FIFA Dünya Kupası'nın Katar'da gerçekleştirilecek olması, tüm dünyada olduğu gibi Türk yatırımcıların da gözlerini Katara çevirmesine neden oldu. Peki Katar’da yeni dönemde hangi iş alanlarında fırsatlar var? 

Türk inşaat firmaları Katar'da 11 milyar dolarlık proje üretecek!

Türkiye ile Katar arasındaki iş birliği anlaşmaları ekonomik ilişkilerin gücünü artırmaya devam ediyor. Türk şirketler Katar’da 11 milyar dolarlık yeni projeler geliştirecek.

Katar Havayolları Türk personele daire tahsis edecek!

Katar Havayolları artan uçuş ekibi ihtiyacını karşılamak adına pilot ve kabin görevlileri alacak. İstanbul'da 29 Nisan'da yapılacak işe alım etkinliğinde yaklaşık 7 bin 500 lira’dan maaş başlangıcı ile kabin görevlisi olmak isteyen Türk arayacak.

Katar 250 fabrikalık OSB'yi Türk mallarıyla inşa edecek!

Katar, Türk markalarına kapıyı sonuna kadar açtı. Katar, 250 fabrikalık OSB'nin malzemelerinin Türkiye’den tedarik edilmesi için talimat verdi...

Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi nereye yapılacak Haberi

Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi nereye yapılacak

Gaziantep'te kurulması planlanan Türk-Katar Uluslararası Üniversitesi için Büyükşehir Belediyesince yer belirlemesi yapıldı. 


Çalışmayı en kısa sürede nihai sonuca ulaştırmak için ellerinden geleni yapmaya özen gösterdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şunları söyledi: 


"Katar Büyükelçiliği şu an nasıl bir üniversite olacağına dair planlama çalışmalarını yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde de Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ile istişare ettik ve belediyemizden yer tahsisi konusunda yardım istedi. Biz de birkaç yer belirledik. Muhtemelen bir kaç güne kadar Katar Büyükelçimiz teknik heyetleriyle gelerek belirlenen yerlerde incelemelerde bulunacak. Ardından da projenin somut çalışmalarına başlanacak. İngilizce ve Arapça eğitim verilecek üniversite, şu an için temel ihtiyacı olan Suriyeli öğrenciler için öngörülüyor ancak Türkiye'den ve farklı milletlerden de öğrenciler burada eğitim alabilecek."


Kurulması planlanan üniversitenin uluslararası nitelikte olacağını vurgulayan Şahin,...