05 / 05 / 2024

türk konutlarına yabancı ilgisi

türk konutlarına yabancı ilgisi

Yabancı sermayeli şirketlerin Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları, yılın beş aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 azaldı.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 48 bin 700 Türk Lirası'na kadar geriledi...

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 48 bin 700 Türk Lirası'na kadar indi. İşte haberin detayları...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Dolar fiyatı zirvesini 28,81 Türk Lirası'na çıkarttı! Euro'da zirvesini yeniledi...

Dolar fiyatları, piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyesi olan 28,8132 Türk Lirası'na yükselirken, Euro fiyatları da tarihi zirvesini yenilemiş oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Dolar bugün de tarihi zirvesini yaptı! Dolar fiyatları 29 Türk Lirası'na yaklaştı...

Döviz kurlarında artış sürekli devam ediyor. Buna göre, dolar fiyatları, tarihi zirvesini 28,93 Türk Lirası'na taşırken, Euro fiyatları da yeni rekorunu 31,46 Türk Lirası seviyesine kadar geldi. İşte ayrıntılar...

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Merkez Bankası az önce duyurdu! Türk lirası için yeni hamle!

Türkiye’de mevduat sahiplerini Türk lirasına yönlendirmek için teşvik edici adımlar peş peşe atılıyor. İşte bunlardan biri daha Merkez Bankası’nın yaptığı duyuru ile hayata geçiyor. Bu kapsamda 3 aydan daha uzun Türk lirası mevduatlar için zorunlu karşılık oranlarında yeni bir düzenleme yapıldı.

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!

ABD Hazine Bakanlığının, 4 Türk özel bankası için inceleme başlattığına dair bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar!

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Türk lirasında büyük devrim! Artık yeni döneme geçilecek, herkesin öğrenmesi gerekiyor

Türk lirasında yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Hükümet tarafından Türk lirasına ilişkin yeni bir adım daha atıldı. İşte o adımın detayları...

Yapı Kredi Mobil’den yeni müşterilere toplam 500.000 Türk Lirası World Puan hediye

19 Ekim 2022 tarihine kadar Yapı Kredi Mobil'i indirerek ilk kez Yapı Kredili olanlara toplam 500.000 Türk Lirası değerinde puan ödüllü çekilişe katılarak 100.000 Türk Lirası’na varan puan kazanma şansı…

türk konutlarına yabancı ilgisi Haberi

türk konutlarına yabancı ilgisi

Ekonomi Bakanlığının verilerinden yapılan derlemeye göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 1 milyar 683 milyon dolar olan yabancıların gayrimenkul yatırımları, bu yıl söz konusu dönemde yüzde 22,3 azalarak 1 milyar 307 milyon dolara geriledi.


Yabancıların gayrimenkul yatırımları, ocakta 257, şubatta 219, martta 289, nisanda 232, mayısta 310 milyon dolar olarak gerçekleşti.


Türkiye'de kurulan uluslararası sermayeli şirket sayısı da söz konusu dönemler karşılaştırıldığında yüzde 7,9 düştü. Geçen sene ocak-mayıs döneminde bin 847 uluslararası şirket kurulurken, bu sene söz konusu dönemdeki sayı bin 701...