29 / 04 / 2024

Türk Maps var mı

Türk Maps var mı

Google Maps'e rakip Türk Maps geliyor. Bakan Işık, web portalı üzerinden gözlem uydularının çektiği görüntülerin paylaşılmasına yönelik hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "İnşallah yakında Türk Maps'i görürüz" dedi.

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Türk-İş Genel Başkanı vergi adaletsizliğinden yakındı! Herkes kazancına göre vergisini ödemeli!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışanlara uygulanan vergi sisteminde adaletsizlikler var. Çözüm basit; çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın. Yapılacak düzenlemelerle ücretli çalışanlar üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli" şeklinde konuştu.

Kuveyt Türk'ten nakit ihtiyacı olana güzel haber! Hemen buraya bakın, 31 Ağustos'a kadar vaktiniz var!

Kuveyt Türk, mobil uygulamasını indiren müşterilere özel bir hoş geldin paketi sunuyor. Mobilden Kuveyt Türklü olanlara özel olarak tasarlanan kampanya ile müşteriler, 600 TL'ye varan harcama iadesi kazanma şansına sahip olacaklar.

Acil nakitemi ihtiyacınız var! Kuveyt Türk isteyen herkes 5.000 TL veriyor! İşte şartları

Bankaların arka arkaya açıkaldığı promosyon kampanyaları insanları cezbediyor. Bu kampanyalardan biri de Kuveyt Türk’den geldi. İşte detaylar...

Türk fındığı için tanıtım atağı! Hedefte 15 yeni ülke var!

Dünyada kalitesiyle birinci sırada yer alan Türk fındığı için yeni bir tanıtım atağının startı verildi. Buna göre, hazırlanan  Giresun Ticaret Borsasınca hazırlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında hedef pazarlar arasına 15 yeni ülkeyi dahil etme

İngiliz basınının gündeminde Türk çiftçisi var! Binlerce çiftçi yüksek maliyetler ve borçlarla karşı karşıya!

İngiliz Financial Times gazetesi Türkiye'de artan maliyetlerden dolayı Türk çiftçisinin zorlandığını ifade eden bir haber yayımladı.

Türk Telekom, Kızılay ve bakanlıklarda 6 bin ve 10 bin lira maaşla çalışacak KPSS'siz personel alımı başladı!

Türk Telekom, Kızılay, Ticaret Bakanlığı, bankalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, personel alım ilanı yayımladı. Çalışmak isteyen kişilere 6 bin ve 10 bin lira arası maaş verilecek! Peki, hangi ilanlar var? Başvuru nasıl yapılır? Koşullar nelerdir? İşte tüm detayla

Telefon fiyatlarına bakıp üzülenler için Türk Telekom'dan yeni telefon kampanyası! 12 ay taksit imkanı da var

Akıllı telefonlarda alım gücü azaldıkça, vatandaş çaresi yenilenmiş telefonlarda buldu. Türk Telekom'dan TSE damgalı yenilenmiş telefon kampanyası. İşte detaylar...

Çekya'da Türk inşaat sektörüne fırsat var!

Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nca (DEİK) düzenlenen "Türkiye-Çekya İş Birliği Fırsatları" webinarında açıklamalarda bulundu. Bağış, "Türk yatırımcılar dışında, Türk inşaat şirketleri de bize nasıl mükemmel yollar inşa edilebileceğini göstermeli" dedi.

Moldova'da inşaat ve turizmde Türk yatırımcılar için fırsatlar var!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün yaptığı açıklamada, "Türk yatırımcılar için Moldova ve Gagauz Yeri'nde önemli fırsatlar var. Özellikle tarım, inşaat, altyapı, sanayi ve sağlık sektörlerinde önemli fırsatlar Türk yatırımcıları bekliyor" dedi.

Libya'nın imarında Türk mühendis ve mimarlarına stratejik rol!

Ticaret Bakanlığının Libya'da iş yapan Türk şirketlerinin yarım kalan projelerini tamamlayabilmeleri ve yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yürüttüğü yoğun görüşme trafiği ve varılan mutabakatlar meyvelerini vermeye başladı.

Türk Telekom'un internet kalitesinden haberi var mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türk Telekom'un internet kalitesinden haberi var mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Türk müteahhite dünyanın her yerinde iş var!

Dünyanın her yerinde Türk müteahhite iş olduğunu söyleyen Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli yaptığı açıklamada “Türk müteahhit dünyaya açılarak hem iş hacmini genişletir hem de döviz getirir” diye konuştu.

Türk Maps var mı Haberi

Türk Maps var mı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir web portalı üzerinden gözlem uydularının çektiği görüntülerin kullanıcılarla paylaşılmasına yönelik hazırlıkların TÜBİTAK UZAY'da devam ettiğini belirterek, "İnşallah yakında Türk Maps'i görürüz ama çözünürlük açısından önümüzdeki süreçte daha güzel fotoğraflar, haritalar sunma imkanı olacak" dedi. 


Bakan Işık, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde (UZAY) incelemelerde bulundu. Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu olarak 18 Aralık 2012'de uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 ve ilk yerli gözlem uydusu RASAT'la ilgili bilgi alan Işık, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, dünyadaki en iyi balistik inceleme sistemlerinden biri olan BALİSTİKA'yı inceledi. 


Daha sonra uydu çalışmalarında kullanılmak üzere kurulan temiz odayı üzerine özel kıyafetleri giyerek gezen Işık, burada da yetkililerden bilgi aldı ve TÜBİTAK UZAY çalışanlarıyla birlikte yemek yedi. 


İncelemelerinin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan...