05 / 05 / 2024

türk mimarlar gayrimenkul fuarlarına katılıyor mu

türk mimarlar gayrimenkul fuarlarına katılıyor mu

Mimar Sinan'ın ardından birçok Türk mimar dünyada önemli projelere imza attı. MIPIM'de tanıtım yapan mimarlar, önümüzdeki dönemde de farklı ülkelerde tanıtım gerçekleştirip Türk mimar vurgusu yapacaklar.

Vera Konsept Gayrimenkul'nun halka arz büyüklüğü 868 milyon Türk Lirası

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ halka arz büyüklüğü 867,9 milyon Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte ayrıntılar...

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Türk vatandaşlığı için asgari gayrimenkul bedeli resmen 400 bin dolara yükseltildi!

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidildi. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle 250 bin dolarlık gayrimenkul değeri 400 bin dolara yükseltildi.

Türk vatandaşlığı başvuru şartı değişiyor! Türk vatandaşı olmak için kaç liralık gayrimenkul alınması gerekiyor?

Türkiye'den 250 bin dolarlık gayrimenkul karşılığında hak kazanılan Türk vatandaşlığında yeni düzenlemeye gidiliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 250 bin dolarlık gayrimenkul değerinin 400 bin dolara yükseltileceği belirtildi.

TÜRKŞEKER'e ait 6 ildeki 108 bin metrekarelik gayrimenkul 51 milyon TL'ye satıldı!

TÜRKŞEKER’e ait olan gayrimenkuller de el değiştirmeler hızlandı. 6 farklı ilde 108 bin metrekare büyüklükteki gayrimenkulün devri, 51 milyon Türk Lirası bedelle özel kişi ve şirketlere gerçekleştirildi.

Türk Kızılay İzmir'deki 21 gayrimenkulü satıyor: 265.3 milyon TL'ye!

Türk Kızılay, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi ve Reisdere Mahallesi'nde bulunan 21 gayrimenkulü 265 milyon 365 bin TL'ye satışa sundu...

Gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşlığı nasıl alınır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Dilara Yeni bugünkü köşe yazısında gayrimenkul yatırımı ile Türk vatandaşı olmanın yollarını kaleme aldı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Ali Osman Öztürk Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu!

Ali Osman Öztürk, 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda oy birliği ile Türk Serbest Mimarlar Derneği Başkanı oldu...

Türk Hava Kurumu, İzmit'teki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Kocaeli İzmit'te yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı...

Türk Hava Kurumu Düzce'deki 4 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Düzce Merkez'de yer alan 4 adet gayrimenkulünü satışa çıkardı.

türk mimarlar gayrimenkul fuarlarına katılıyor mu Haberi

türk mimarlar gayrimenkul fuarlarına katılıyor mu

Dünya mimarlık literatüründe önemli bir yere sahip olan Mimar Sinan'ın ardından birçok Türk mimar dünyada önemli projelere imza attı. Ancak Türk mimar algısı yaratmak üzere geliştirilen projelerin sayısı çok fazla değil. Bu eksikliği gören, dünyanın birçok ülkesinde ürettikleri projeleri ile dikkat çeken Türk mimarlar, yurtdışında tanıtım hamlesi başlattılar. İlk olarak geçtiğimiz ay MIPIM'de tanıtım yapan mimarlar, önümüzdeki dönemde de farklı ülkelerde tanıtım gerçekleştirip Türk mimar vurgusu yapacaklar. 


Bu çerçevede, sonbaharda Çin'de Pekin Üniversitesi'nde tanıtım planlanıyor. Kasım ayında da Londra'da Londra Kraliyet Mimarlar Birliği (Royal Institute of British Architects: RlBA) binasında bir tanıtım olacak. Panel ve film gösterisi şeklinde yapılacak olan etkinliğe Türkiye'den farklı mimarların katılması planlanıyor. Türk mimarların projelerini anlatmak üzere kullanılacak olan 10 dakikalık tanıtım filminde, aralarında Vadi İstanbul...