06 / 05 / 2024

türk müteahhitleri afrika

türk müteahhitleri afrika

Türk müteahhitlerinin Afrika'da üstlendiği projelerin toplamı 64 milyar doları aşarken, bu artışın en başta gelen nedenlerinden biri de THY´nin Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçması oldu....

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ukrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk müteahhitleri Karabağ’ı yeniden imar etmek için davet etti. Aliyev, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığındaki heyet ile temaslarda bulundu.

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitleri dünya liginde!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik sektörü, imar affı, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

türk müteahhitleri afrika Haberi

türk müteahhitleri afrika

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı ulusal hava yolu şirketi Türk Hava Yolları Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçuyor. THY yakın bir zamanda Afrika kıtasında 8 noktaya daha uçuşlara başlayacak.

THY İLE BERABER TÜRK MÜTEAHHİTLERİNİN İŞLERİ DE REKOR DÜZEYDE ARTTI

Hürriyet'te yer alan habere göre; THY ile beraber Afrika da iş yapan Türklerin sayısı ve projeleri uçuşa geçti. Türk müteahhitlerince kıta genelinde 2002 yılında 769 milyon dolar tutarında 15 taahhüt projesi üstlenirken, 2017 yılında kıta çapındaki yatırımları 7 milyar dolara ulaştı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu DEİK Afrika Bölgesi Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, 2005 yılına kadar ilişkilerin Kuzey Afrika ile sınırlı olduğuna vurgu yaparak, bu sürecin müteahhitlik sektörü ile ivme kazandığını söyledi.

"THY BİZİ AFRİKA ÜLKELERİNE BAĞLIYOR"

Taşkın bugün birçok Türk sanayicisinin Afrika´da iş yaptığını dile getirerek,...