04 / 05 / 2024

türk müteahhitlerinin afrika çalışmaları

türk müteahhitlerinin afrika çalışmaları

Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "ABD ile iş birliği yapılırsa, Türk şirketlerinin projeleri için sınırsız kredi açılacak" dedi..

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türk müteahhitler Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle biliniyor!

Ankara’nın kalbinde yükselen Metafor Ankara projesi ile sektörün güçlü oyuncularından View Yapı’nın yakın zamanda yönetim kurulu başkanı olan Ali İmran Bozdoğan, Türk müteahhitlerin Orta Doğu ve Afrika'da güvenilirlikleriyle bilindiklerini belirtti ve sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitler üçüncü pazarlara yöneliyor!

Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Johannes Wimmer, Avusturyalı ve Türk müteahhitlik firmalarının üçüncü pazarlarda ortaklık bağlamında Afrika, Orta Asya, Orta Doğu'da iyi iş birlikleri yapabileceklerine dikkat çekti. TMB Başkanı Erdal Eren de Türk müteahhitlerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

Türk müteahhitlerin gözü Sahra altı Afrika’da!

Türk müteahhitler 2020'nin ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemiyle eşdeğer tutarda iş üstlendi. Türkiye Müteahhitler Birliği, Sahra altı Afrika’yı, yeni fırsat bölgesi olarak belirledi. 

Türk müteahhitler gözünü Afrika'ya dikti!

TMB tarafından İnşaat Sektörü Analizi Temmuz 2020 raporu yayınlandı. Rapora göre, Türk müteahhitler çalışmalarına Afrika ülkelerinde devam edecek.

Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika büyük fırsat!

Turkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) öncülüğünde gerçekleştirilen "Covid-19 Krizinin Avrupa Uluslararası Müteahhitleri Üzerindeki Etkileri' konulu forumda, Türk müteahhitler için Sahra altı Afrika'nın büyük fırsat olduğu belirtildi...

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

Türk müteahhitler zor inşaat işleri için bilgiye dayalı çözümler sunabilir!

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK) Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Pahl, koronavirüsün ekonomik etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Pahl,” Afrika'daki hızlı kentleşme acil konut, altyapı ve elektrik ihtiyacını gerektiriyor. Bu bağlamda, Türk müteahhitler ve enerji şirke

Türk müteahhitlerinin yurt dışı işleri azaldı mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk işçi sayısındaki azalmanın temelinde çalışma mevzuatı kapsamında karşılaşılan sorunlar yattığını söyledi...

Türk müteahhitler Afrika'da 13 milyar dolarlık iş üstlendi!

Son yedi yılda Sahraaltı Afrika’yı keşfeden Türk müteahhitleri bölgeden 13 milyar dolarlık iş çıkardı. Yenigün İnşaat’ın sahibi Mithat Yenigün Afrika’yı kalıcı bir pazara dönüştürmek niyetinde.

türk müteahhitlerinin afrika çalışmaları Haberi

türk müteahhitlerinin afrika çalışmaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir, Moritanya ve Senegal'e gerçekleştirdiği ziyaretlerde özel sektör heyetinde bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerini değerlendirdi.

Yenigün, yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin başladığı tarihten bu yana Afrika’da üstlenilen projelerin toplam değerinin 60 milyar dolara yaklaştığını ifade etti. Yenigün, “Bu ülkelerin potansiyeli yüksek, ihtiyaçları çok ancak finans kaynakları kıt. Biz de hem Türk Eximbank'ı hem de diğer ülke eximbankları ile çalışarak imkan oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yenigün, Cezayir’de son iki yıldır ödemelerde aksaklıklar yaşandığı haberini aldıklarını, son ziyarette ödemelerin üç ay içinde biraz daha rahatlayacağı izlenimi aldıklarını belirtti. Yenigün ancak ülkeye işçi götürmenin sıkıntılı olduğunu sözlerine ekledi.

Moritanya’da ise Türk müteahhitlik hizmetlerin çok az olduğuna işaret eden Yenigün,...