15 / 05 / 2024

Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği

Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği

Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği, 22 Ocak 2014 tarihinde 28890 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlandı. Yönetmelikte, Petrol kanununun uygulanması ile ilgili usul ve esaslar düzenleniyor...

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Türkiye'de yeni keşfedilen petrolün kalitesi belli oldu

Türk petrolü için sevindiren gelişmeyi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamıştı. Şırnak Valisi Osman Bilgin, Gabar Dağı'nda keşfedilen petrolün kalitesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya, Türk Lirası’na sıcak bakıyor, petrol ve doğal gaz gelirleriyle TL mi alacak?

Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonundaki ilave gelirlerle ABD doları ve avro ile alım satım yaptırımları nedeniyle yapamadığı işlemler için TL’yi devreye sokmayı düşünüyor. Banka, rezervlerde değerlendirmek için Türk Lirası, yuan ve rupi satın almaya yönelik değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Efetürk Zemin İnşaat Taahhüt Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efetürk Zemin İnşaat Taahhüt Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 milyon TL sermaye bedeli ile Sevinç Efetürk tarafından kuruldu.

2 bin 611 yabancı yatırımcı Türk vatandaşı oldu!

Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin değiştirilmesinden beri çok sayıda ülkeden 2 bin 611 yabancı yatırımcı, Türk vatandaşı olurken, yabancı yatırımcıların sayısı 9 bin 962'ye ulaştı.

Türk Vatandaşlığı Kanunu Yönetmeliği değişikliği tam metni 2018!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yabancıların vatandaşlık kazanımında satış vaadi sözleşmesi de yeterli olacak...

Türkiye, Türk Akımı ile Avrupa'nın doğalgaz merkezi olacak!

DNV GL Petrol ve Doğalgaz İş Geliştirme Müdürü Rosenbaum, "Teknik olarak Türk Akımı projesi çok olgun ve mantıklı. Şuna şüphe yok ki Türkiye Avrupa için önemli bir doğalgaz merkezi olacak." dedi.

Petrol fiyatları Türk müteahhitleri olumsuz etkiledi!

PETROL fiyatlarında yaşanan hızlı düşüş Türk müteahhitleri de vurdu. Petrol üreticisi ülkelerde yürütülen inşaatlar yarım kaldı. Aydınlıktı bilgi veren bir inşaat firması yetkilisi Nurettin Yavaş işlerin hızla kötüye gittiğini vurgulayarak şunları söyledi

Yeni Türk Borçlar Kanunu kiracıyı koruyor!

Yeni Türk Borçlar Kanunu'nda kimsenin pek bilmediği ancak kiracıyı koruyan bir çok düzenleme yer alıyor. Buna göre; kiracılar, oturdukları konutu sözleşme bitmeden boşaltabilecek. İşte ayrıntılar...

Türk Enerji Fonu'nun temeli atıldı!

Mehmet Öğütçü, "Türkiye'nin yurtdışından varlık satın alması gerekiyor. Petrol fiyatlarının düşmesi sebebiyle varlık değerleri de düştü. Bu yaklaşımla 'Türk Enerji Fonu' oluşturulmasının temelini attık" dedi.

Türk Hava Yolları'nın kârı yüzde 95 arttı!

Petrol fiyatlarındaki düşüşün maliyetleri aşağı çekmesiyle Türk Hava Yolları'nın net kârı yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94.8 artarak, 1.37 milyar lira ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Kolombiya, Türk yatırımcıları çağırıyor!

Son yıllarda enerji ihracatçısı konumuna gelen, hidroelektrik santralleri, petrol ve doğalgaz kaynakları sayesinde ithalata ihtiyaç duymayan, Latin Amerika’nın en istikrarlı ekonomik verilerine sahip ülkesi Kolombiya, Türk yatırımcıları çağırıyor.

Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği Haberi

Türk Petrol Kanunu Uygulama Yönetmeliği

TÜRK PETROL KANUNU UYGULAMA YÖNETMELİĞİ!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 30/5/2013 tarihli ve 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun uygulanması ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.


(2) Bu Yönetmelik, petrol arama ve işletme ruhsatı, araştırma izni işlemlerine yönelik; görev, yetki, hak ve yükümlülüklere, başvurulara, ruhsatlandırmaya, tescil ve ilana, raporlara, saha verilerinin toplanmasına arşivlenmesine ve pazarlanmasına, petrol haklarının devrine, teminatlara, devlet hissesine, kullanma hakkına, tesislerin kaldırılmasına, vergilendirmeye, iktisadi kıymetlere, sermaye ve kâr transferine, malzeme ithalat ve ihracatına, Genel Müdürlüğe yapılacak bildirimlere, mali yeterlilik, iş ve yatırım programı değerlendirme kriterlerine, faaliyetlerin incelenmesi ve denetlenmesine, Kanunun uygulanmasıyla ilgili diğer hususlara ilişkin usul ve esasları kapsar.


Dayanak


MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 6491 sayılı Türk Petrol Kanununun...