05 / 05 / 2024

türk şirketler yurtdışı yatırımları

türk şirketler yurtdışı yatırımları

Türkler dünyanın dört bir yanında yaptıkları yatırımlarla adlarından sıkça söz ettiriyorlar. Şirketler, 191 ülkede yaptıkları toplam yatırım 58 milyar doları bulurken, 172 bin kişiye de istihdam sağladı.

Dışişleri Bakanlığı yurtdışı için Türk Uyruklu sekreter alım ilanı açıldı! Başvuru için son gün 27 Mart!

Yurt dışı için Dışişleri Bakanlığı tarafınca Türk uyruklu sekter alımları gerçekleşeceği belirtildi. Başvuru ile alakalı bütün detaylar haberimizin devamında yer alıyor...

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Türk hastanelerinin maliyeti mecliste!

Yurtdışında bulunan Türk hastanelerinin maliyeti ve pandemi sürecinde bu hastanelere gönderilen tıbbi malzemeler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk markalarından yurt dışı atağı!

Kovid-19 salgını sebebiyle yurt içindeki satış gelirleri düşen Türk markaları, döviz kurunda yaşanan artış ve özellikle Avrupa’da ucuzlayan kiralar gerekçesiyle yurtdışına odaklandı. 

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

türk şirketler yurtdışı yatırımları Haberi

türk şirketler yurtdışı yatırımları

Star gazetesinde yer alan habere göre, Türk şirketlerinin yurtdışındaki yatırım atağı hız kesmeden sürüyor. Bugün itibariyle Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yatırım gerçekleştiren Türk şirketleri toplam 172 bin kişiye istihdam sağladı.

Toplam yatırımları 58 milyar dolara dayanan Türkler’in 119 ülkede yatırımları mevcut. Şirketlerin toplam cirosu ise 55.6 milyar dolar olarak kayda geçti. Ekonomi Bakanlığı’nın ‘Yurtdışı Yatırım Anketi’ne göre yurtdışında yatırım yapan Türk şirketleri, Türkiye’den yılda 6.3 milyar dolarlık ithalat yapıyor. Son 10 senede bu yatırımlar yüzde 100 oranında artış gösterdi. Bunda hükümetin şirketlere verdiği destekler, Türkiye ekonomisinin hızlı gelişimi ve şirket patronlarının müteşebbis ruhu etken oldu. 

HER SEKTÖRDEN VAR

Şirketlerinin yaptığı yatırımlar ağırlıklı olarak inşaat, turizm, gıda, tekstil, lojistik, enerji, telekom, havalimanı-havacılık ve sağlık sektörlerinde görülüyor. Yatırımların bölgesel dağılımda...