04 / 05 / 2024

Türk teknik müşavirliği

Türk teknik müşavirliği

DEİK Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi Başkan Yardımcısı Gelgin, Türkiye'de teknik müşavirliğin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyledi. Gelgin:" Müteahhitlerimizin yurt dışı başarısı teknik müşavirlik sayesinde artacak" dedi.

Akasya Otomotiv Emlak Müşavirliği İnşaat Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akasya Otomotiv Emlak Müşavirliği İnşaat Turizm İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdollah Hashparast ve Masoumeh Ghopodoosınezhad ortaklığında kuruldu.

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Başkurt Otelcilik Turizm Emlak Müşavirliği Geri Dönüştürülebilir Ürünler San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Başkurt Otelcilik Turizm Emlak Müşavirliği Geri Dönüştürülebilir Ürünler San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Başkurt tarafından kuruldu.

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Türk Eximbank müteahhitler için teminat desteğine başlıyor!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2018'den itibaren teminat mektubu konusunda adım atacaklarını söyledi.

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türk Akımı için 340 milyon euroluk anlaşma!

İngiliz enerji şirketi Petrofac ile Gazprom'un iştiraki South Stream Transport BV arasında Türk Akımı doğalgaz boru hattının geliştirmesi amacıyla 340 milyon euroluk yatırım sözleşmesi imzalandı

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

Türk Akımı'nda inşaat önümüzdeki günlerde başlıyor!

Gazprom'un Türk Akımı'nda inşaat için çalışmalarını tamamladığı, inşaata önümüzdeki günlerde başlanabileceği açıklandı.

Türk Akımı'nın inşaatı 2020'ye kadar bitecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi'nde konuştu. Albayrak, Türk Akımı Projesi'nin 2020'ye kadar biteceği müjdesini verdi.

Türk Serbest Mimarlar Derneği Çalıştayı bu sene İstanbul'da yapıldı!

SMD’ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası’nda yapıldı.

Türk Akımı'nın arazisi için şirket atanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında gerekli arazi edinimi çalışmalarını yürütmek üzere bir kamu kuruluşu, arazi hakları kuruluşu olarak atanacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Türk teknik müşavirliği Haberi

Türk teknik müşavirliği

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Uluslararası Teknik Müşavirlik İş Konseyi Başkan Yardımcısı Levent Gelgin, 2023 hedeflerine ulaşmada Türk müteahhitlerin yurt dışına açılması ve inşaat malzemecilerinin ürün ihraç etmesinin önemli olduğunu belirterek, "Burada Türk teknik müşavirlik sektörünün katkısının önemi ortaya çıkıyor. Müteahhitlerimizin yurt dışı başarısı teknik müşavirlik sayesinde artacak" dedi.


İslam Ülkeleri Müşavirler Federasyonu (FCIC) Başkanı olan Gelgin, Türk müşavirlik sektörünün son dönemde hızla büyüdüğünü belirterek, Türkiye'de teknik müşavirliğin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını söyledi.


Teknik müşavirliğin genelde devlet ihalelerinde öne çıktığını ancak bütün ihalelerde önemli olduğunu dile getiren Gelgin, "Teknik müşavirler bir devletin açmış olduğu altyapı ihalelerine projeleriyle katılır, bu projelerin yapımından sonra çıkan inşaat maliyetleri, inşaat ihaleleri ve yapımın projeye uygun olup olmadığını inceler" diye konuştu.


Gelgin, teknik müşavirlerin farklı...