19 / 07 / 2024

Türkiye 2014 istihdam

Türkiye 2014 istihdam

Yazın yavaşlayan işe alımlar, sonbahar döneminde artarak pozitif bir tablo çiziyor. 2014 yılında Türkiye’nin yüzde 2,2 ile istihdam artışının yaşanacağı en yüksek 3 ülkeden biri olması ön görülüyor...

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Türkiye'de yılda ortalama 890 bin kişinin istihdamı hedefleniyor !

Türkiye'de istihdamın yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde yıllık ortalama 890 bin kişi artırılması ayrıca nitelikli iş gücü için ise dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre çeşitli düzenlemeler yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

Avrupa ülkesinden Türk vatandaşlara iş imkanı. Türkiye’den 2 bin işçi istihdam edecek

Federal Çalışma Ajansı, bir Avrupa ülkesinin Türkiye'den 2 bin işçi istihdam edeceğini duyurdu.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Coldwell Banker, Türkiye'de 3 yılda 1.700 kişiye istihdam sağladı!

Coldwell Banker Türkiye olarak franchise ile 3 yılda 1.700 kişiye istihdam sağladıklarını açıklayan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, "Bu yıl hedefimiz 300 kişiyi daha iş sahibi yapmak" dedi.

ERA Türkiye'den MEB onaylı gayrimenkul danışmanlığı sertifikası!

Uluslararası gayrimenkul markaları arasında MEB Onaylı Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi veren tek marka ERA Gayrimenkul Türkiye, 2014 yılından bu yana gayrimenkul danışmanlığı eğitimi veriyor.

Deniz Baykal: İnşaat sektörü Türkiye’nin yüz akıdır!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal; “Türkiye’de en hızlı gelişen ve ekonominin gelişmesine, ülkenin kalkınmasına, dolayısıyla Türkiye’nin istihdamına, refahına en büyük katkı yapan sektörlerin başında inşaat ve müteahhitlik sektörü gelir” dedi.

Ömer Nohut: Türkiye'de AVM yapmak istiyoruz!

Mamaco, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Nohut, 2 yıl önce de İstanbul ve Ankara'da ofis açarak, Türkiye'deki istihdamın ise 600'e ulaştığını vurguladı. Nohut, "Türkiye'de AVM yapmak istiyoruz" dedi.

Grohe, son 3 yılda Türkiye'de yüzde 123 büyüdü!

Sıhhi tesisat üreticisi Grohe, Türkiye'de son 3 yılda yaklaşık yüzde 123 büyüme elde etti. Grohe Türkiye, 2014 yılında ise TL bazında yüzde 32 büyüdü.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2014 araştırması açıklandı!

2013’te ‘kur ve faize’ yenik düşen İSO 500, 2014’te bu kez ‘kurdan’ kârlı çıktı. Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin faaliyet dışı gelirleri 7.5 milyar liradan 13.6 milyara yükselirken bu rakamın kârdaki payı % 50’ye ulaştı

Türkiye'yi 2014 yılında 41,4 milyon turist ziyaret etti!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise, 2014 yılında ziyaretçi sayısı 41,4 milyon oldu.

Türkiye 2014 istihdam Haberi

Türkiye 2014 istihdam

Gelecek yıl yoğun şekilde işe alım yapılması beklenen sektörler; bilişim, bilgi teknolojileri, perakende ve inşaat olarak öngörülürken, son 5 yılda bankacılık ve ilaç sektöründe krize bağlı yaşanan işten çıkarmaların bu yıl yaşanmayacağı belirtiliyor. 


Kışın gelmesiyle artan işe alımlar Türkiye’deki istihdam artışı için pozitif bir tablo çiziyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye, 2014 yılında istihdam artışının en yüksek olacağı 3 ülkeden biri. Dünya genelindeki ekonomilere bakıldığında bu rakama ulaşabilen ülke sayısının az olduğunu vurgulayan İnsan Kaynakları firması Hugent, 2014 yılında Türkiye’deki istihdam artışının yüzde 2,2 civarında olacağını belirtiyor.


2014 yılının istihdam açısından olumlu bir yıl olmasını beklediğini söyleyen Hugent İK Satış Direktörü Çağlan Ünal Üzümcü konuyla ilgili şu açıklamaları yapıyor; “Türkiye’ye hala birçok sektörde yabancı yatırımcı geliyor. Yerli şirketlerde ciddi büyümeler var, hem...