08 / 05 / 2024

Türkiye afet konutu

Türkiye afet konutu

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Türkiye'de 1960'tan beri 324 bin 411 afet konutunun tamamlandığını belirtti. Çataklı, "2021'de afet kapsamında 11 bin 515 konut ve 126 iş yerinin yapımı tamamlanmış" dedi.

Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640!

İçişleri Bakanı Soylu, "Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640, inşaatı devam eden konut sayısı ise 3 bin 108'dir." dedi.

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Komşu’yu da solladı! Yabancılar 1 milyon 518 bin 462 konutu kullanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yaşayan yabancı sayısının Bulgaristan nüfusunu geçtiğini belirtti. Ayrıca, Gökçe yabancıların Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konutu kullandığını söylüyor.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'si yatırıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgesinde yapılan çalışmaları açıkladı. Oktay, Türkiye Tek Yürek kampanyasında toplanan bağışın 74.1 milyar TL'sinin yatırıldığını söyledi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de hane halklarının yüzde 60,7'sinin konutu kendine ait! 

Türkiye'deki hane halklarının yüzde 17,3'ünün iki katlı, yüzde 14,4'ünün 5 katlı, yüzde 13'ünün 6 katlı ve yüzde 11,7'sinin tek katlı binalarda ikamet ettiği belirlenirken, yüzde 60,7'sinin konutunun kendine ait olduğu görüldü. İşte ayrıntılar...

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yabancıların Türkiye'deki konut yatırımı yüzde 32,5 arttı!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları ocak-eylül döneminde yıllık bazda yüzde 32,5 artarak 49 bin 644 oldu. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? İşte detaylar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği! 

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 449 milyon dolarlık afet kredisi desteği geldi. İşte kredinin kapsamı...

Türkiye'nin afet risk haritası çıkarıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye'nin afet risk haritasını çıkardı.

Türkiye afet konutu Haberi

Türkiye afet konutu

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda "2021 Yılı Basın Bilgilendirme Toplantısı" düzenledi.  Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; 2021'in afet ve pandeminin öne çıkan bir sene olduğunu söyleyen Çataklı, bu senenin Bakanlığın hem normal görevlerini devam ettirdiği hem de halkı yeniliklerle buluşturduğu bir sene olduğunu söyledi.

Çataklı, bu alanda, AFAD Acil Mobil Uygulaması ve yeni nesil 112 Acil Çağrı sisteminde entegrasyon çalışmalarını tamamladıklarını anımsatarak, 2021 Afet Eğitim senesinde 57 milyon kişiye ulaşıldığını belirtti.

Yalnızca bu sene Düzce, Rize, Artvin, Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel afetlerinde 16 bin 490 çalışan ve 6 bin 48 aracın görev aldığını söyleyen Çataklı, orman yangınlarına ise toplam 22 bin 619 çalışan, 7 bin 935 araç ve iş makinesi ile...