03 / 05 / 2024

türkiye altyapı sistemleri deprem

türkiye altyapı sistemleri deprem

Türkiye deprem kuşağında yer alan ülkelerden biri. Depreme hazır olup olmadığımızın yeniden sorgulandığı bugünlerde, Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği Başkanı Yasin Torun bambaşka bir tehlikeye dikkat çekiyor...

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum dataları tamamlandı...

Dünya Gaztesi'nden Ferit Barış Parlak'ın yazısına göre; Coğrafi Bilgi Sistemleri ve akıllı kentler sektöründe faaliyet yapan Başarsoft tarafından 16’ncısı gerçekleştirilen ‘Teknoloji Günü’nde açıklamalar yapan Yönetim Kurulu Başkanı Alim Küçükpehlivan, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinin konum datalar

Türkiye kart geliyor! 81 ilde kullanılacak! Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tüm ulaşım hizmetlerinden ve finansal sistemden faydalanma imkânı sunan Türkiye Kart ile ilgili bilgi verdi. Peki Türkiye kart nedir, nereden alınır?

Türkiye savunma sanayiinde küresel aktör oldu!

Türkiye; kara, deniz ve hava araçları, uzay sistemleri, ağır ve hafif silahlar, radar ve elektronik harp sistemleri gibi alanlarda ürettiği yüzlerce ürünü ile savunma sanayiinde artık dünyada adından söz ettiren bir ülke haline geldi.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 512 milyon dolarlık afet kredisi!

Dünya Bankası, iklim ve doğal tehlikelere dayanıklı konutlar ile altyapıya erişimi artırmak için Türkiye'ye sağlanacak olan 512,2 milyon dolarlık krediye onay verdi.

Shopify Türkiye’deki e-ticaret koçu olarak Courself.co’yu seçti

E-ticaret altyapısa destek veren platform Shopify, Türkiye’deki ilk e-ticaret koçu olup Courself.co’yu seçtiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 sene önce 30 milyar dolarlık ticaret hacmi olan Türkiye'nin ihracat hacmi 225 milyar dolara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.

Adil Karaismailoğlu: Türkiye'yi şaha kaldırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Türkiye'ye çağ atlatan projelerimizle istihdama, ticarete, ekonomiye destek oluyor, geleceğin Türkiyesi'ni inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Türkiye hızlı tren yatırımlarında gaza bastı!

Türkiye'yi hızlı tren ağıyla örme hedefi çerçevesinde, Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda yüzde 47 ilerleme kaydedilirken bazı projelerde etap etap sona geliniyor.

Kanal İstanbul, Türkiye'nin lojistik bir süper güç olmasına katkı sağlayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, "Kanal İstanbul, Türkiye'nin lojistik bir süper güç olmasına çok önemli katkı sunacak" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul Türkiye'ye tarihi damgasını vuracak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin Türkiye'ye tarihi damgasını vuracağını söyledi.

türkiye altyapı sistemleri deprem Haberi

türkiye altyapı sistemleri deprem

Türkiye deprem kuşağında yer alan ülkelerden biri. Depreme hazır olup olmadığımızın yeniden sorgulandığı bugünlerde, Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği Başkanı Yasin Torun bambaşka bir tehlikeye dikkat çekiyor: “Depremin etkileyeceği altyapı sistemlerindeki hasarlar salgın hastalıklar başta olmak üzere birçok soruna neden olabilir”


Deprem, Türkiye gündeminin hiç eskimeyen konularının başında geliyor. Yaşanan kayıplar ve acılardan sonra birçok tedbir tartışıldı; ancak bugüne kadar üzerinde durulmayan önemli konulardan biri ise altyapı sistemlerinin güvenliği. Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği (AKATED) Başkanı Yasin Torun, depremin üst yapıda verdiği zararın hemen fark edildiğini ancak altyapıda meydana gelecek hasarların depremden birkaç gün sonra hayati tehlikeler oluşturmaya başlayabileceğini belirterek, altyapının güvende olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Deprem sonrası salgın hastalıklar kapıda


Deprem gibi büyük kayıpların ve yıkımların yaşandığı...