14 / 05 / 2024

türkiye Baş Analisti Gil

türkiye Baş Analisti Gil

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Türkiye Baş Analisti Gill, İran pazarının açılması olasılığının, Türkiye için pozitif bir pazar fırsatı oluşturacağını kaydetti.

Otomobil devinden Türkiye başarısı! Tarihte bir ilk oldu

Citroen, mart ayında 5 bin 348 adetlik satış rakamıyla Türkiye pazarındaki bugüne kadar en yüksek aylık satışını yaptı. İşte tüm detaylar...

Otomobil devi Chery Türkiye’ye geliyor! Önce satmak sonra üretmek için

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Mei, "Türkiye pazarında gelişmemiz ile beraber adım adım Türkiye'de bir üretim tesisi kuracağımıza ve araçlarımızı Avrupa ülkelerine ihraç edeceğimize inanıyorum. Bu, bizim beş senelik strateji planımız dahilinde" şeklinde konuştu.

Elektrik fiyatlarıyla ilgili şaşırtan haber! Türkiye başı çekti

Rusya-Ukrayna savaşı, enerji fiyatlarında tüm dünyada artışa neden oldu. Fiyatlarda geçtiğimiz bir yıl içinde 8-10 kat artış yaşandı. Fiyat artışını vatandaşına en az yansıtan ülke Türkiye oldu.

Honda, HRV modelini Türkiye'de satışa sunacak!

Dünyaca ünlü otomobil markalarından olan Honda yeni HR-V modelini Türkiye'de satışa çıkarmak için hazırlıklara devam ettiğini açıkladı. Peki otomobilin fiyat etiketleri belli oldu mu? Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Japon afet teknolojisi Türkiye’ye geliyor!

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı'nın Türkiye Başkanı Takehiro Yasui, Türkiye'de afet yönetimi konusunda AFAD, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlarla işbirliğinde birçok proje gerçekleştirdiklerini belirtti...

RE/MAX Türkiye'nin en başarılı ofisleri ve çalışanları ödüllendirildi!

RE/MAX Türkiye, başarılı gayrimenkul danışmanlarını ve broker’larını ödüllendirmek için ödül gecesi düzenledi. Gecede, birçok farklı kategoride en başarılı ofislere ve çalışanlara ödül verildi.

Era Avrupa, 2019 yılını Türkiye yılı ilan etti!

Kasım 2018’de Era Gayrimenkul Türkiye & Kıbrıs’ı satın alan Coldwell Banker  Türkiye Başkanı Gökhan Taş, ERraTürkiye Genel Müdürü Can Özatay ile birlikte Paris’te Era Avrupa ile görüşme yaptı.

Türkiye'deki birçok AVM’nin anahtarı bankalara geçebilir!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş yaptığı açıklamada, "Yabancı yatırımcı belirsizlik ve istikrarsızlık nedeniyle şu anda Türkiye’den uzak duruyor. 2019 daha zor ve sıkıntılı geçecek" dedi.

Türkiye'de yıllık 160 milyar dolarlık konut satılıyor!

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Türkiye'de yıllık 110 milyar dolarlık konut satıldığını ve konut satışlarında vergi kaybının olduğunu söyledi. 

Yabancı yatırımcı Türkiye ekonomisine güveniyor!

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, Türkiye'nin ekonomisine güvendikleri söyleyerek, Türkiye'ye gelecek için yatırım yaptıklarını belirtti.

ULI Türkiye sahaya indi!

ULI Türkiye’nin, düzenlediği “Sahaya İniyoruz” gezilerinin dördüncüsü gerçekleştirildi. ULI Türkiye Başkanı Ayşe Hasol Erktin, İstanbul’da, artı değer olarak kabul gören projeleri gayrimenkul sektörünün liderleriyle gezdiklerini; Uniq İstanbul’un ardından yeni gezilerin de sırada olduğunu söyledi.

Bosch, Türkiye'ye 2 yılda 500 milyon Euro'luk yatırım yaptı!

Alman devi Bosch, Türkiye’de yatırımlarını arttırarak sürdürüyor. Bosch Ortadoğu ve Türkiye Başkanı Steven Young son 2 yılda 500 milyon avroluk yatırım yaptıklarını belirterek, “Bu rakam, Bosch’un Türkiye’ye güveninin göstergesidir” dedi.

The House'un Türkiye başarısı Miami’ye açılıyor!

İrlanda merkezli Kerten Grubu Türkiye’deki The House Hotels yatırımının ardından markayı Miami’de rezidans konut projesi ile dünyaya taşımaya karar verdiğini açıkladı.

türkiye Baş Analisti Gil Haberi

türkiye Baş Analisti Gil

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Türkiye Baş Analisti Frank Gill, İran pazarının açılması olasılığının Türkiye için pozitif bir pazar fırsatı oluşturacağı değerlendirmesinde bulunarak, Türkiye'nin yıl sonunda ekonomik büyümesinin yüzde 3 seviyesinde olacağının öngörüldüğünü söyledi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Gill, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonu itibarıyla yüzde 3, gelecek yıl ise yüzde 3,2 büyüme kaydetmesinin beklendiğini kaydetti.


İran’ın temmuz ayında varılan nükleer anlaşma sonrasında uluslararası piyasalara açılma olasılığını değerlendiren Gill, “İran pazarının açılması olasılığı Türkiye’nin ihracatçıları için son derece pozitif bir pazar fırsatı. İran son derece büyük bir tüketim pazarı” ifadesini kullandı.


Gelişen piyasalarda sermaye çıkışlarının son aylarda hızlanmasına da değinen Gill, “Türkiye’nin cari açığının yaklaşık yüzde 60’lık kısmı başlıca bankalar tarafından dış borç ile finanse ediliyor. Öte yandan küresel...