21 / 05 / 2024

türkiye belçika inovasyon bilim teknoloji inovasyon işbirliği

türkiye belçika inovasyon bilim teknoloji inovasyon işbirliği

Türkiye Cumhuriyeti ve Belçika'nın Flaman Bölge Hükümeti arasında bilim, teknoloji ve inovasyon işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. İmzalanan mutabakat zaptıyla bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliği öngörülüyor..

Türkiye’den tarihi inovasyon atağı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) yaptığı açıklamada, 2022 Küresel İnovasyon Endeksi bugün açıklandı. Türkiye’de bu endekste de yer aldı.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Belçika’da yurt dışında mal varlığı olanlar sosyal konutlardan çıkarılıyor!

Hollanda'dan sonra Belçika’da da düşük kiralarla sosyal konutlarda oturan kişilerin, yurt dışında mal varlığı olup olmadığını takip etme kararı alındı. Karar, aralarında Türkiye kökenlilerin de olduğu göçmenleri yakından ilgilendiriyor.

RE/MAX Türkiye Ekibi en çok ofis açan ülke oldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını döneminde gayrimenkul sektöründe gerçekleştirdiği birçok inovasyon ile ses getiren RE/MAX Türkiye Ofisi 43 ülke arasında en hızlı büyümeyi gösteren ülke olarak Avrupa 1.si oldu.

Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika Kanal İstanbul'a talip!

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, aralarında Rusya, Çin, Hollanda ve Belçika'nın bulunduğu ülkelerden firmalar ve kredi kuruluşlarının Kanal İstanbul Projesi ile ilgilendiğini açıkladı...

FETÖ'nün Belçika'daki merkez binası icradan satılık!

FETÖ'nün Belçika çatı örgütü FEDACTIO'nun merkez binası icradan satılıyor. 8 katlı binanın 20 Aralık Perşembe günü satılacağı açıklandı.

FETÖ, Gülen için Belçika'dan çiftlik evi satın aldı!

Türkiye'ye iade edilmemek için ABD'ye yalvaran Gülen'in, yargılanmaktan kaçmak için hazırlık yaptığı ülkelerin başında Belçika geliyor. FETÖ'nün Belçika'da Gülen'in yerleşmesi için bir çiftlik evi bile satın aldığı öğrenildi.

L’unica, Belçikalı Oasiq’in Türkiye distribütörü oldu!

L’unica, Belçikalı Oasiq’in Türkiye distribütörü oldu. Oasiq markasını kendi çatısı altında Türk kullanıcılarıyla buluşturan L’unica, genişleyen ürün yelpazesi ile her zevke hitap etmeye devam ediyor.

Emrah oğluna Belçika'dan 600 euro'ya villa aldı!

Çocuğunun geleceğini düşünen Emrah, kesenin ağnını açtı. Ünlü şarkıcı, 1 yaşına giren oğlu Elsaya'ya doğum günü hediyesi olarak Belçika'nın Gent şehrinde 600 euro'ya villa aldı...

Daikin Türkiye Akademi, Belçika’dan ödülle döndü!

Daikin tarafından her yıl düzenlenen Avrupa Servis Semineri, Avrupa’dan 19 ülkenin Satış Sonrası Hizmet departman yöneticilerini Belçika’da buluşturdu. Yeni hedeflerin belirlendiği seminerin ardından, alanlarının en iyileri ödüllendirildi.

Türkiye'de C2 belgeli dübel zorunlu olmalı!

İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti, ülke tarihinin en acı olaylarından biri olan 17 Ağustos 1999 depreminin 16. yıldönümü kapsamında “Türkiye’de Deprem Gerçeği ve Yapı Güvenliği" konusuna dikkat çekti.

Belçika'da yolcu uçağı restorana dönüştürülüyor!

Belçika'da 7 yıl bir "uçak restoran"da garson olarak çalışan Kayserili gurbetçi, aynı projeyi memleketinde gerçekleştirmek için kullanım süresi dolan bir Airbus A300 tipi yolcu uçağı satın alarak çalışmalara başladı.

Belçikalı Beaulieu Türkiye pazarında büyüyor!

Beaulieu Uluslararası Grup Başkan Yardımcısı Patrick Lecluyse, Türkiye 'nin bir fırsatlar ülkesi olduğunu belirterek, "Türkiye 'de olmamızın en büyük nedeni Türkiye pazarına olan inancımızdır" dedi.

türkiye belçika inovasyon bilim teknoloji inovasyon işbirliği Haberi

türkiye belçika inovasyon bilim teknoloji inovasyon işbirliği

Belçika'nın Limburg bölgesindeki Houthalen kentinde, kapatılan kömür madeni merkezinin Greenville adlı yenilenebilir enerji teknoparkına dönüştürüldüğü tesiste, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu ve Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı, İnovasyon ve Kamu Yatırımları Bakanı Ingrid Lieten tarafından imzalanan mutabakat zaptı, Türk ve Flaman araştırmacılar, üniversiteler ve şirketler arasında, bilimsel ve teknolojik işbirliğinin artırılmasını öngörüyor.


Kavranoğlu, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay ve Houthalen Belediye Başkanı Alain Yzermans'ın da katıldığı imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Flaman bölgesi arasında bilim, teknoloji ve inovasyon alanında işbirliğinin önünü açacak bir mutabakat zaptı imzaladık. 2 yıl önce TÜBİTAK'la Flaman Araştırma Merkezi arasında anlaşma imzalanmıştı. Bugünkü mutabakat zaptıyla bunu daha da güçlendirmiş olduk" dedi.


Prof. Dr. Kavranoğlu, kalkınmanın, ekonomik başarının anahtarının bilim ve teknolojiden...