29 / 04 / 2024

Türkiye Bilişim Vadisi

Türkiye Bilişim Vadisi

Bilişim Vadisi'ndeki firmalara vergi teşviki geliyor. Gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacak firmalara sigorta prim desteği de verilecek .Bilişim Vadisi'ndeki firmaların 2023'e kadar yaptıkları çalışmaları nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinden mua

Türkiye Bilişim Vadisi, Avrupa Finalisti seçildi!

Hükümet tarafından Türkiye'nin Bilişim Vadisi olmasına karar verilen Yerleşke bünyesinde tamamlanan10 bin metrekarelik kapalı alanlı Çevre Mühendisliği Binası kamu hizmet yapıları kategorisinde Avrupa Finalisti seçildi

Şengün Grup İnşaat Nakliyat Taahhüt Bilişim Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şengün Grup İnşaat Nakliyat Taahhüt Bilişim Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Şengün tarafından kuruldu.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Bilişim dünyasının gelirleri yüzde 74 oranında arttı!

“Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması-Bilişim 500”ün ilk verilerine göre, 2022 yılında sıralamaya giren şirketlerin toplam geliri, 2021 yılına göre yüzde 74 büyüyerek 372 milyar TL oldu.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Seçim sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalarda risk primi fırladı. Türkiye'nin 5 yıllık risk primi seçim sonrası ilk fiyatlamalarda 600 baz puanın üstünü gördü.

Seçim sonrası Türkiye ekonomisini neler bekliyor? İşte banka banka seçim senaryoları! Dolar, faizler ne olacak?

Seçim sonrası Türkiye ekonomisi ve piyasalara ilişkin senaryolar havada uçuşuyor. Dünyaca ünlü dev bankalar ve finans kuruluşları, mayıs ayında yapılacak seçimlerin sonucuna göre para piyasaları ve makro ekonomiye ilişkin beklentilerini paylaşıyor.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Şirketi Çekmeköy’de  1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Sarı  ve Erdal Sarı tarafından kuruldu.

İmaret İnşaat Taahhüt Enerji Bilişim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İmaret İnşaat Taahhüt Enerji Bilişim Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır İzgi tarafından kuruldu.

Trakya Batı Gayrimenkul Otomotiv Bilişim Danışmanlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trakya Batı Gayrimenkul Otomotiv Bilişim Danışmanlık Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Kaba tarafından kuruldu.

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Türkiye Bilişim Vadisi Haberi

Türkiye Bilişim Vadisi

Bilişim Vadisi'ndeki firmalara yüksek teşvikler verilecek. Bu bölgede çalışanlara yüzde 100 gelir vergisi indirimi uygulanacak. Çalışan personelin sigorta primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacak. Damga vergisinden muaf olacak firmaların tamamı 12 yıl süreyle yüzde 100 KDV muafiyetine tabi olacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, Bilişim Vadisi'ndeki firmaların 2023'e kadar yaptıkları Ar-Ge ve teknoloji geliştirme çalışmaları nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacağını açıkladı. 


ÜCRETSİZ YER TAHSİSİ 

Ergün, firmaların kullandığı su ve kanalizasyon sistemlerinden atık su vergisi alınmayacağını söyledi. Burada yer alacak firmalardan yazılımla ilgili satış ve ihracat yapanların vergiden muaf olacağını belirten Ergün, şöyle konuştu: "Firmalarımıza mekân hazırlayacağız. Uygun teşviklerle de küresel yazılım firmalarını bu bölgeye çekeceğiz. Bilişim Vadisi'ni bir teknoloji geliştirme bölgesi ya da ihtisas teknoparkı olarak kurgulayacağız. Burada...