04 / 05 / 2024

türkiye binalar

türkiye binalar

1937 yılında Bayındırlık Bakanlığı Türkiye genelinde 5 kattan fazla bina yapılmasını yasaklamış. Nüfusu sekiz bine kadar olan şehirlerde ise binalar iki kat olarak inşa edilecekmiş.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Türkiye'deki binalar için flaş açıklama! İstanbul ve Ankara'daki yapılar alarm veriyor!

Emlak uzmanı Salim Taşçı, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekti ve "Binalar ‘imdat çığlığı’ atıyor. ‘Yıkın beni, dedeniz yaşına geldim, doğru dürüst inşaat yapın’ diye bağırıyor" şeklinde konuştu. İşte Taşçı'nın o çarpıcı açıklamaları...

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

ZeroBuild Türkiye’21'de neler konuşulacak?

ZeroBuild Türkiye’21'de neler konuşulacak? Sıfır enerji binalar konusunda farkındalığının yaygınlaştırılması amaçlayan ZeroBuild Türkiye’21'de Sıfır enerji binalar her açıdan değerlendirilecek.

Türkiye'deki 6.7 milyon konut riskli!

Türkiye'deki mevcut binaların yüzde 16'sı 1970'li, yüzde 22'si 1980'li, yüzde 24'ü 1990'lı senelerde ve yüzde 21'i 2000 yılı sonrasında yapıldı. Hasar görme olasılığı yüksek 6,7 milyon bağımsız bölümde dönüşüm gerekli.

Türkiye'deki binaların yüzde 55'i güvenli!

17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

ZeroBuild Türkiye’21 formu 21 Eylül'de!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında “Hemen Şimdi Harekete Geç!” sloganıyla gerçekleştirilecek.

ZeroBuild Türkiye 2021 için geri sayım başladı!

Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Türkiye’21 etkinliği 22 Eylül- 26 Eylül tarihleri arasında online olarak gerçekleşecek.

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

türkiye binalar Haberi

türkiye binalar

Türkiye'de 5 kattan fazla bina yapılamayacak.

Belediye Vekiller Heyeti'nin bu kararına istinaden beş kattan yüksek bina inşa etmiyor.


Son zamanlarda şehrin imar planının tanzimi işlerine umumi talimatname ünvanıyla heyeti vekilenin tasdikinden çıkan bir karara göre şehirlerde yapılacak olan binaların irtifaı, kat adedine göre tahdit edilmiştir.

Talimatnamedeki bu kayde göre bodrum katı hariç olarak nüfusu sekiz bine kadar olan şehirlerde iki kat, nüfusu sekiz binden elli bine kadar olan şehirlerde üç kat ve nüfusu elli bin ile elli binden yukarı olan şehirlerde beş kattan fazla bina inşası menedilmiştir.


Binaenaleyh cadde genişliği neye baliğ olursa olsun, Türkiye'de beş kattan yüksek bina yapılması imkan haricindedir. Halbuki yapı ve yollar kanununun hükümlerine istinaden belediye tarafından yapılan izahname, binalara verilecek yüksekliği, binanın bulunacağı sokağın genişliğine göre tayin edilmişti.


Belediye,...