18 / 05 / 2024

türkiye brezilya

türkiye brezilya

Brezilya'nın Türkiye'den konut istediğini ifade eden Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Brezilya'yı ziyaret ederek oradaki talepleri dinledi...

Türkiye, telefona en çok para ödeyen ülke oldu!

Türkiye, şimdi de telefonun en pahalı olduğu ülke unvanını aldı. Yüzde 100’den fazla vergi ödeyen Türkiye’yi yüksek fiyatta 2 bin 876 dolar ile Brezilya takip ederken, 2 bin 404 dolar ile Hindistan izledi.

TOGG Türkiye, ABD ve Brezilya'da TT oldu!

Türkiye'nin gururu yerli ve milli aracı Togg dün ilk kez bizzat Cumhurbaşkanı tarafından banttan indirildi.

Dünyanın en ucuz inşaat çeliği Türkiye'de!

İnşaat çeliği fiyatının en yüksek olduğu ülke ton başına 1.050 dolar ile Brezilya olurken Türkiye ise ton başına 555 dolar ile son sırada yer alıyor.

Walter Dissinger: Türkiye'deki yatırımlarımızı sürdüreceğiz!

Brezilya merkezli Votorantim Cimentos şirketi CEO'su Walter Dissinger, Sivas'a kuracakları 140 milyon avro değerindeki yeni çimento fabrikasının uzun vadeli Türkiye planlarının bir başlangıcı olduğunu belirtti.

Paul Rawkins: Türkiye'nin büyümesi BRIC'ten daha iyi!

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Türkiye ’nin ekonomik büyüme görünümünün BRIC ( Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ) ülkelerine kıyasla olumlu olduğunu belirtti.

Deerns’in Türkiye ofisi açıldı!

Hollanda, Belçika, Brezilya, Fransa, Almanya, İtalya, Rusya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere ve de Amerika’da ofisleri bulunan DEERNS, küresel büyüme stratejisi doğrultusunda Türkiye ofisini açtı.

Türkiye enerjide en fazla yabancı yatırımı çeken 3. ülke oldu!

Enerji sektöründe birçok dünya devinin ilgi gösterdiği Türkiye, Brezilya ve Kore’nin ardından en fazla enerji yatırımı çeken ülke oldu. Özgül Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Faruk Özgül “Yabancılar enerjide üzerimize atlıyor” dedi...

Türkiye'nin Brezilya'ya ihracatı yüzde 22 azaldı!

Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası 'nın düzenlendiği Brezilya'ya ihracatı, Ocak - Mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 azalarak 351 milyon 182 bin dolara geriledi.

Brezilya'ya altyapı ve stat inşaatı için Türkiye'den çimento ihraç edildi!

Brezilya'da devam eden 2014 Dünya Kupası, Türk çimento sektörünü ihya etti. Maçların oynandığı stadyumlar, Türkiye'den giden çimentoyla inşa edildi. Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Tufan Ünal, "Brezilya'ya 5 yıldır ihracat yapıyoruz."

Alex De Souza: Türkiye’den, Brezilya’dan ve Avrupa’dan konut satın alıyorum!

Alex De Souza, Birçok ülkede gayrimenkul fırsatlarını değerlendiriyorum. Bu sektörde yatırımlarım var. Türkiye’de, Brezilya’da ve Avrupa’da gelecek için konut satın alıyorum. Gayrimenkul hala çok kazandıran bir sektör konumunda dedi...

S and P: En çok Türkiye ve Güney Afrika etkilenecek!

S&P'nin "Gelişmekte olan piyasalarda Fed'in tahvil alımını azaltmasında en çok hangi bankacılık sistemi etkilenir" raporunda "Brezilya, Şili, Hindistan, Endonezya, Peru, Güney Afrika ve Türkiye" den oluşan 7 ülkenin bankacılık sistemleri ele alındı.

MIPIM 2014'de onur ülke Türkiye açılışı yapıldı!

Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan MIPIM kapılarını açtı. Türkiye fuarda Brezilya ve Rusya ile birlikte Onur Ülke olarak yer alıyor.

Brezilyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Brezilya vatandaşları Türkiye' den konut sahibi olabiliyor mu? Brezilyalılar için özel bir koşul bulunuyor mu? İşte Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan Mütekabiliyet şartı aranmayan ülke listesi...

türkiye brezilya Haberi

türkiye brezilya
Toplu Konut İdaresi Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yurt içinde ihtiyaç sahiplerine sosyal konut inşa edecek TOKİ'nin, bu tecrübesini yurt dışına da taşıyacağını ifade etti. Karabel, Brezilya'nın yaklaşık 6 milyonluk konut açığının kapatılması için TOKİ'den yardım istenildiğini söyledi. Brezilya'yı ziyaret eden Karabel, oradaki talepleri dinlediğini ve protokol yapıldığı takdirde Türkiye'nin de Brezilya'dan TOKİ adı altında Türk müteahhitlerinin iş yağacağı anlamına geleceğini...